Κείμενο – φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Η Μήλος είναι ένα από τα διασημότερα νησιά της χώρας μας κυρίως λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς της. Ακόμα, φημίζεται για το ότι είναι ένα ηφαιστειακό νησί. Αυτό γίνεται ακόμη πιο φανερό σε κάποιες περιοχές όπως στο Παλιοχώρι. Η παραλία του Παλιοχωρίου που είναι από τις πιο διάσημες του νησιού, έχει κόκκινα και ροζ πετρώματα και φιλοξενεί πέραν της οργανωμένης παραλίας του ένα από τα διασημότερα εστιατόρια του νησιού, το “Sirocco”.
Η ιδιαιτερότητα αυτού το μαγαζιού, που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος μαγειρέματος των φαγητών του. Εδώ και χρόνια λοιπόν, ήρθε η ιδέα στους ιδιοκτήτες του καταστήματος να μαγειρέψουν κάποια από τα φαγητά κάτω από την άμμο, καθώς το ηφαιστειογενές έδαφος σε αυτό το μέρος φτάνει σε θερμοκρασία 102 βαθμών κελσίου.
Η δύναμη της φύσης δίνει την δυνατότητα για αυτόν τον οικολογικό τρόπο μαγειρέματος. Έχουν τοποθετήσει μεταλλικές πόρτες στα μέρη της παραλίας που συγκεντρώνουν περισσότερη θερμότητα και θάβουν από κάτω τα φαγητά τα όποια και μαγειρεύονται χάρη στη γεωθερμία της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο μαγειρεύουν, αρνί, χοιρινό κότσι, πατάτες και ψάρια. Φυσικά, δεν κάνουν όλα την ιδία ώρα ώστε να ψηθούν. Το χοιρινό κότσι και το αρνί για παράδειγμα απαιτούν περίπου στις 12-14 ώρες ενώ το ψαρί χρειάζεται από μισή έως και μιάμιση ώρα ανάλογα με το μέγεθος του.
Για τους περισσότερο καχύποπτους που αμφιβάλλουν για το εάν όντως τα φαγητά μαγειρεύονται με αυτόν τον τρόπο, όταν φτάνει στο τραπέζι το χοιρινό κότσι και η γεύση του είναι ιδιαίτερη, φοβερά μαλακή και «λιώνει» στο στόμα, έρχεται η ανταμοιβή . Ας αφεθούμε στις υπεροχές γεύσεις οι οποίες συνδυάζονται άριστα με την θεά του εστιατορίου στην θάλασσα, κι ας απολαύουμε τις εκπληκτικές του γεύσεις, συνοδευόμενες με ένα κρασί από τα πολλά του καταλόγου.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments