Το Φεστιβάλ «Αισχύλεια» του Δήμου Ελευσίνας αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, καθώς πραγματοποιείται από το 1975. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εξωστρεφή διοργάνωση, που αναδεικνύει την περιοχή ως προορισμό σπουδαίου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος και προσελκύει επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα θεματικού τουρισμού, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό εν’ όψει και των δράσεων που θα παρουσιαστούν στην πόλη το 2023 στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Αυγούστου έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο και στον θερινό κινηματογράφο στην παραλιακή ζώνη της πόλης, περιλαμβάνονται παραστάσεις αρχαίου δράματος, παιδικού θεάτρου, αλλά και αφιερώματα στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, συναυλίες ελληνικής μουσικής, προβολές ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, χορευτικές παραστάσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις.
Παράλληλα, στις 26 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν ο 6ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου «Στα ίχνη της Ιεράς Οδού», στη διαδρομή από το Αρχαιολογικό Μουσείου Κεραμικού στην Αθήνα έως την πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, και αγώνας 5 χλμ. σε διαδρομή εντός της πόλης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments