Έναν πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό, με ελεύθερο θέμα, διοργανώνει για πρώτη φορά η Αναπτυξιακή Κιλκίς, με τίτλο: «#KILKIS 365». Καλεί χομπίστες και επαγγελματίες φωτογράφους, κατοίκους και επισκέπτες, να απαθανατίσουν με φωτογραφίες, με την δική τους προσωπική και καλλιτεχνική ματιά, τις εμπειρίες από τα βιώματα και την περιπλάνησή τους στον νομό Κιλκίς, μέσα από την εναλλαγή των εποχών.
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποτυπώνουν την ομορφιά της φύσης του ν. Κιλκίς, τα χαρακτηριστικά αξιοθέατα και τις άγνωστες γωνιές του, την πολιτιστική κληρονομιά και δημιουργία, την αγροτική παραγωγή και τη γαστρονομία, το δομημένο περιβάλλον, την ιδιαίτερη ταυτότητα, το πνεύμα και τη ζωή του τόπου, στις πόλεις και τα χωριά.
Διττός στόχος του διαγωνισμού είναι αφενός μεν να αναδείξει την διαχρονική ομορφιά του νομού Κιλκίς ενεργοποιώντας κατοίκους και επισκέπτες, αφετέρου δε, να δημιουργηθεί ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες περιπτώσεις.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και η τελική προθεσμία για την αποστολή των φωτογραφιών είναι η 26η Σεπτεμβρίου 2017. Τις φωτογραφίες σας θα πρέπει να τις αποστέλλετε ηλεκτρονικά στην ΑΝΚΙ (email: anki@anki.gr) ενώ θα διαμοιράζονται μέσω της εταιρικής σελίδας της στο internet, στο Facebook, το Pinterest κ.ά.
Με το πέρας του διαγωνισμού, οι καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευθούν από κριτική επιτροπή και θα παρουσιασθούν σε ειδική εκδήλωση όπου και θα εκτεθούν μαζί με τις σημαντικότερες συμμετοχές. Παράλληλα, θα δρομολογηθεί και η έκδοση ενός λευκώματος αποκλειστικά με φωτογραφίες του διαγωνισμού, που θα ταξιδεύει τον αναγνώστη στον νομό Κιλκίς όλες τις εποχές του χρόνου.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων που θα αποστείλουν και να τις διαθέσουν με ελεύθερη άδεια. Περισσότερες πληροφορίες και ο κανονισμός συμμετοχής στον διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Κιλκίς, www.anki.gr.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments