Από τα ορεινά τοπία και τα συναρπαστικά αμπελοτόπια της, έως τις παραθαλάσσιες ομορφιές της και την αλμύρα της θάλασσας, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου πάλλονται σε ρυθμούς γιορτής αναδύοντας άρωμα πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας. Το 10ο Φεστιβάλ Οινοξένεια παρουσιάζει φέτος, από τις 19 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, μια πληθώρα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας, ξεδιπλώνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου με ένα πρόγραμμα που αποτελεί μια συνεχιζόμενη εμπειρία.
Συμπόσια γιορτής και γνώσης, μουσικά ακούσματα, συναυλίες, εικαστικά δρώμενα, προβολές ταινιών, παιχνίδια στους αμπελώνες, θαλασσινές  δραστηριότητες και πάρτι! Απόλυτος πρωταγωνιστής το κρασί, για οινόφιλους και λάτρεις της γεύσης και των ανακαλύψεων.
Υπέροχες μουσικές με τους Βασίλη Λέκκα, Έλενα Λεώνη, Νίκο Φιλιππίδη και το μουσικό σχήμα Pellegrinaggio al Levante, αλλά και άριες από τις Justyna Reczeniedi και Barbara Kaczynska.
Συναντάμε τους παραγωγούς της περιοχής και τα κρασιά τους, μέσα από βραδιές γαστρονομίας, επισκέψεις σε οινοποιεία και βιωματικά σεμινάρια, γευστικές δοκιμές και master classes από σημαντικά ονόματα της οινικής σκηνής, Σίμο Γεωργόπουλο, Γιάννη Καρακάση MW και Άρη Σκλαβενίτη, αλλά και τους ίδιους τους οινοποιούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα αφιέρωμα στην Εύη Βουτσινά, τη μεγάλη μαγείρισσα και λαογράφο της ελληνικής κουζίνας, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του περιοδικού Γαστρονόμος της Καθημερινή
Πληροφορίες για κρατήσεις, όπου απαιτούνται, αλλά και αναλυτικότερο πρόγραμμα στο www.oinoxeneia.gr
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments