Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου και αναβαθμισμένου Σπηλαίου Πετραλώνων στη Χαλκιδική πραγματοποίησαν σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το Σπήλαιο των Πετραλώνων, η ανακαίνιση και αναβάθμιση του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι έτοιμο πλέον να υποδεχτεί και πάλι επισκέπτες. Θυμίζουμε πως ήταν κλειστό από το 2018.
Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο και την Υπουργό, Λίνα Μενδώνη, όχι μόνο στο συγκεκριμένο έργο, αλλά σε ένα σύνολο παρεμβάσεων για την προστασία και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, όπως το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, που εγκαινιάστηκε προσφάτως, με επέκταση των εκθεσιακών χώρων του και νέα σύγχρονη έκθεση.
Στο Σπήλαιο των Πετραλώνων ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις για την ανάδειξή του αλλά και για την αναβάθμιση των υποδομών του. Με κύριο γνώμονα την προστασία του και την ασφάλεια των επισκεπτών του, υλοποιήθηκαν σειρά έργων συντήρησης και εξυγίανσης, καθώς και εργασίες αποκατάστασης των φθορών του λιθωματικού διακόσμου του αλλά και σειρά άλλων παρεμβάσεων.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το Σπήλαιο Πετραλώνων είναι σήμερα ελκυστικότερο παρά ποτέ, έτοιμο και πάλι να υποδεχθεί επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου, συνεχίζοντας να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα με την επαναλειτουργία του Σπηλαίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζεται με το Υπουργείο Πολιτισμού και για την επανέκθεση των συλλογών του Μουσείου Πετραλώνων, ένα έργο που επίσης χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments