Αφού το φετινό καλοκαίρι έγιναν πράματα και θάματα στην Ακρόπολη, όχι λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας αλλά της έλλειψης σχετικής οργάνωσης για τη διαχείριση της, το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να δράσει.
Έτσι πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο, θα μπορεί κάποιος να επισκέπτεται την Ακρόπολη με… ραντεβού. Δηλαδή το εισιτήριο του θα έχει συγκεκριμένη ώρα που θα μπορεί να ανέβει στην Ακρόπολη. Από τον ερχόμενο Απρίλιο, το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτουν ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια σε πολλούς δημοφιλής ιστορικούς χώρους και μουσεία του εξωτερικού με μεγάλη επισκεψιμότητα.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα θα συμβάλει στην ασφάλεια του μνημείου αλλά και των εργαζομένων, καθώς και στη βελτίωση της εμπειρίας που βιώνει ο επισκέπτης.
Βάσει μελέτης του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), το μέγιστο ημερήσιο πλήθος επισκεπτών της Ακρόπολης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20.000, ένας αριθμός που θα κατανεμηθεί σε ωριαίες ζώνες, από τις 8 πμ. μέχρι τις 8μμ., και θα αφορά σε όλους τους επισκέπτες, είτε είναι μεμονωμένοι είτε ομάδες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments