Γράφει η Βάσω Τζιτζικάκη

Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό, που τα προηγούμενα χρόνια θεωρούνταν σούπερ λουξ και κατά συνέπεια άπιαστες, είδαν μεγάλη άνθιση το φετινό καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Για τους περισσότερους η φετινή χρονιά μέχρι στιγμής κύλησε και συνεχίζει να κυλάει πιο «απομονωμένα» λόγω είτε του «φόβου» είτε των νόμων που έχουν τεθεί για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας.
Για κάποιους που είχαν την οικονομική δυνατότητα, κύλησε πιο απομονωμένα μεν, με ιστιοπλοϊκό δε. Σύμφωνα με το Lonely Planet το οποίο έκανε ένα δημοσίευμα στο οποίο προτείνει διάφορους προορισμούς ιδανικούς για το συγκεκριμένο είδος διακοπών, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως! Αναφέρεται πως από τη χώρα μας μπορεί ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος να έχει πρόσβαση σε άλλες χώρες και οι θάλασσες της αλλά και οι θαλάσσιες τοποθεσίες της, βλέπε νησιά, ενδείκνυνται για το συγκεκριμένο είδος διακοπών.
Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την «κατάκτηση» της πρώτης θέσης έπαιξε το ότι πολλοί τουρίστες που επέλεξαν να κάνουν φέτος διακοπές στη χώρα μας, ένιωσαν ασφάλεια και δήλωσαν πως εμπιστεύονται την χώρα μας καθώς αναφέρουν πως τηρούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα μέτρα και οι αποστάσεις και αυτό τους δημιουργεί ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη και καθησυχασμό. Ιδίως, στην περίπτωση των διακοπών με ιστιοπλοϊκό με την παρέα ή την οικογένεια, παρέχεται μια έξτρα αίσθηση ελευθερίας και ασφάλειας, ιδιωτικότητας και αυτονομίας.
Μπορεί να είναι ένας εξιδανικευμένος τρόπος διακοπών για τους περισσότερους αλλά φαίνεται πως κέρδισε έδαφος λόγω των φετινών συγκυριών. Οι χώρες που ακολουθούν την Ελλάδα όσον αφορά τις διακοπές με ιστιοπλοϊκό, είναι η Κροατία, η Ιταλία και τα νησιά της Καραϊβικής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments