Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ένα εξαιρετικό και συνάμα ιστορικό εκπαιδευτικό ταξίδι διοργάνωσε τις προηγούμενες μέρες το τουριστικό γραφείο των Ιωαννίνων Bikewise Travel, σε συνεργασία με τον ξενώνα Villa Zagori που βρίσκεται στο Πάπιγκο. Εξαιρετικό όχι μόνο γιατί ήταν πολύ καλά οργανωμένο αλλά και γιατί αφορούσε μια από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας μας, το Ζαγόρι. Ιστορικό, γιατί ήταν το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι που διοργανώθηκε στη χώρα μας στην μετά lock down εποχή και ενώ η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του τουρισμού βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στόχος του εκτός των άλλων ήταν να στείλει ένα μήνυμα στους τουριστικούς πράκτορες της χώρας που βιώνουν τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία του κλάδου, πως πρέπει να συνεχίσουν να ενημερώνονται, να σχεδιάζουν και να ονειρεύονται για την επομένη μέρα.
Στο εκπαιδευτικό ταξίδι συμμετείχαν τουριστικοί πράκτορες από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Στο τριήμερο της παραμονής τους, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μερικές από τις ομορφότερες περιοχές του ανεξάντλητου Ζαγορίου, να θαυμάσουν την απίστευτη ομορφιά της φύσης και τα ανθρώπινα δημιουργήματα (οικισμούς, γεφύρια κλπ) που δένουν αρμονικά μαζί της. Επίσης δοκίμασαν το νέο trend της περιοχής, δηλαδή να περιηγηθούν στα Ζαγοροχώρια με ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα, μια απίστευτη και διασκεδαστική εμπειρία που δίνει άλλη διάσταση στην περιήγηση.
Επίσης δοκίμασαν τοπικές γεύσεις στις ταβέρνες της περιοχής οι οποίες σε ποιότητα, δημιουργικότητα και εξυπηρέτηση δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε από τα διάσημα εστιατόρια των αστικών κέντρων. Έχουν όμως και κάτι άλλο, αυθόρμητη αυθεντική φιλοξενία. Νιώθεις ότι τρως σε φίλους.
Κοντολογίς είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από μόνοι τους για πιο λόγο όσοι επισκεφτούν για πρώτη φορά το Ζαγόρι και τα πανέμορφα χωριά του, δύσκολα δεν θα το ερωτευτούν και δεν θα επαναλαμβάνουν την επίσκεψη τους σε κάθε ευκαιρία.

Info…
Η διαμονή έγινε στη Villa Zogori, έναν εξαιρετικό ξενώνα που δημιουργήθηκε σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά του 19ου αιώνα. Ιδιοκτήτης του είναι ο Πάρης Ζωγράφος, ένας άνθρωπός που πήγε στο Ζαγόρι ως επισκέπτης το 1985 και… κόλλησε. Είναι από αυτούς που γνωρίζουν την περιοχή όσο λίγοι και σε κάνουν να την αγαπήσεις αμέσως.
Η Bikewise Travel, δημιούργησε τετραήμερα ολοκληρωμένα all inclusive πακέτα για τα Ζαγοροχώρια, για όσους θα ήθελαν να πάνε εκεί με το αυτοκίνητο τους. Περιλαμβάνουν διαμονή σε εξαιρετικούς ξενώνες με πρωινό, πλήρη διατροφή στις ταβέρνες της περιοχής, ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα, περιήγηση με ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments