Κίεβο-αποστολή
Ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ταξίδι διοργάνωσε πριν μερικές μέρες το γραφείο της Αθήνας του Mouzenidis Travel. Προορισμός ήταν το Κίεβο, η όμορφη πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Το ταξίδι διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ukraine International Airlines και σ΄αυτό συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από την Αθήνα, την Πάτρα, την Τρίπολη, την Χαλκίδα και το Βόλο, καθώς επίσης και στελέχη του Μουζενίδη από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Καθώς εκπαιδευτικά ταξίδια στο Κίεβο δεν διοργανώνονται συχνά, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο γι΄αυτό και την αποστολή αποτελούσαν περισσότερα από 25 άτομα.
Στο Κίεβο τους Έλληνες τουριστικούς πράκτορες υποδέχθηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή προσφέροντας ένα είδος ψωμιού και αλάτι, τα στελέχη του Μουζενίδη στο γραφείο του Κιέβου.
Στο τριήμερο της παράνομης τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το εντυπωσιακό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας των Σπηλαίων με τα 100 κτίσματα, τις 14 εκκλησίες και τα οκτώ μουσεία, τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, το Μουσείο για το Τσερνομπίλ, το Μουσείο Εθνικών Θησαυρών και το Μουσείο του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Επίσης επισκεφτήκαν συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο και θα μπορούσαν να δουν και άλλα πολλά αν δεν επέστρεφαν στην Ελλάδα μια μέρα νωρίτερα, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η οποία τελικά ματαιώθηκε στο παρά πέντε. Για να μην εγκλωβιστούν στο Κίεβο, η εταιρεία Mouzenidis Group που διαθέτει δικής της αεροπορική εταιρεία, την Ellinair, δρομολόγησε έκτακτη πτήση και έτσι η αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα αργά το βράδυ του Σαββάτου αντί το μεσημέρι της Κυριακής.
Το Κίεβο είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για city break ή ακόμη για θρησκευτικό τουρισμό, καθώς διαθέτει εξαιρετικά ορθόδοξα μνημεία.
Στα εκδρομικά πρόγραμμα του Mouzenidis Travel, θα βρείτε τετραήμερες και πενθήμερες εκδρομές που εκτελούνται καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ακόμη και όταν η συμμετοχή σ’ αυτές είναι μόλις δυο άτομα. Η μετάβαση γίνεται με απευθείας πτήσεις της  από Αθήνα και της Ellinair από τη Θεσσαλονίκη. Η διαμονή γίνεται σε ξενοδοχείο που θα επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα ανάλογα με τα γούστα και τις οικονομικές σας δυνατότητες.
Το Κίεβο είναι μια σύγχρονη πόλη με ένα πολύ όμορφο και άνετο ιστορικό κέντρο στο οποίο ο επισκέπτης βλέπει εντυπωσιακά κτίρια διαφόρων ρυθμών και στυλ, κτίρια που διηγούνται στον επισκέπτη την μεγαλειώδη ιστορία της πόλης. Εκτός από τα αξιοθέατα, το Κίεβο διαθέτει πλούσια αγορά, έντονη νυχτερινή ζωή και εκπληκτικές ταβέρνες οι οποίες είναι θεματικές. Δηλαδή η διακόσμηση τους αλλά και οι ενδυμασίες των σερβιτόρων έχουν κάτι να πουν. Το κόστος ζωής για τον τουρίστα είναι σχετικά χαμηλό.
Το γκρουπ των ταξιδιωτικών πρακτόρων συνόδευαν από την εταιρεία Mouzenidis Travel, ο Θύμιος Δημητρόπουλος και ο Πάνος Αναγνωστόπουλος από το γραφείο της Αθήνας, ο Τάσος Μπελεσιώτης και η Αμαλία Ντάντου από το γραφείο της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και ο Βασίλης Σαβαρίκας από την Gold Star Aviation που αντιπροσωπεύει την Ukranie International Airlines στην Ελλάδα. Η τελευταία πετά το καλοκαίρι καθημερινά μεταξύ Κιέβου και Αθήνας και τέσσερις φορές την εβδομάδα τη χειμερινή περίοδο.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments