Προς το τέλος αυτού του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του Μουσείο Ολοκαυτώματος, πλησίον του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη. Αυτό μεταξύ άλλων ειπώθηκε σε εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης με θέμα «Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος – Οι προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show Thessaloniki 2023.
Πρόκειται για να πολύ σημαντικό έργο που εκτός των άλλων θα ανεβάσει σημαντικά τον πήχη της επισκεψιμότητας στην πόλη καθώς θα προσελκύσει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.
Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας (φώτο) αποκάλυψε πως μέσα στον Φεβρουάριο, αναμένεται η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ένα σημαντικό βήμα για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Αν όλα πάνε καλά, προς το τέλος του 2025 το μουσείο Ολοκαυτώματος θα είναι έτοιμο σε μια έκταση 15 στρεμμάτων στην συμβολή των οδών Κωλέττη και Παλαιού Σιδηροδρομικού σταθμού, στην Δυτική είσοδο της πόλης.
Παράλληλα ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου 100 στρεμμάτων στην περιοχή πλησίον του Μουσείου Ολοκαυτώματος, που θα περιλαμβάνει τμήμα της διαδρομής που ακολουθεί η Πορεία Μνήμης, δηλαδή η πορεία θανάτου που ακολουθούσαν οι Θεσσαλονικείς Εβραίοι από την πλατεία Ελευθερίας προς τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, πριν τους επιβιβάσουν στα τρένα για το ταξίδι χωρίς επιστροφή στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments