Το ελληνικό τμήμα της ASTA (Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Συμβούλων) αναδείχθηκε για δεύτερη χρονιά ως το καλύτερα αναπτυσσόμενο διεθνώς. Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στις προτιμήσεις τον Αμερικανών τουριστών έρχεται και η βράβευση του
Στο μεταξύ, μεγάλη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ έδωσαν τη φετινή χρονιά οι αυξημένες τακτικές πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς την Αθήνα. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από πόλεις των ΗΠΑ προς το “Ελ. Βενιζέλος” είχε ως αποτέλεσμα να επισκέπτονται την Αθήνα και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας πλήθος Αμερικανών τουριστών και μάλιστα υψηλού εισοδήματος. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ταξιδιωτικό budget του μέσου Αμερικανού αγγίζει τα 2.000 δολάρια ανά άτομο την εβδομάδα, από το οποίο το 25% πηγαίνει στην διαμονή και το 15% στην διατροφή.
Ο Λεωνίδας Μπαμπάνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για την περιοχή της Ελλάδας – Κύπρου, ανέφερε . “Στα μέσα Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων για το 2023. Η ASTA σε συνεργασία με ελληνικούς φορείς θα κάνουν διάφορες δράσεις στις ΗΠΑ. Αυτήν τη στιγμή έχουν γίνει κάποιες συνεργίες και έχουν δρομολογηθεί γαστρονομικά events που θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις, όπως Νέα Υόρκη, Σικάγο και Ουάσιγκτον το 2023. Αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν στα μέσα Οκτωβρίου. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους διακεκριμένους προορισμούς της ASTA, ιδίως για φέτος”, σημειώνει ο κ. Μπαμπάνης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments