Την  προσεχή Κυριακή 2 Απριλίου ξεκινούν οι δράσεις της 7ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών στην προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού, με τον πρώτο καθαρισμό στις εκβολές του Λουδία. Στόχος είναι να καθαριστεί το παράκτιο τμήμα των εκβολών του Λουδία -από την πλευρά της Ημαθίας- όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες πλαστικών σκουπιδιών που ξεβράζονται από τη θάλασσα, αλλά και πολλά δίχτυα που προέρχονται από τις μυδοκαλλιέργειες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία περιοχή που ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, ενώ προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροτόπους. Θα δουν τις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών που απλώνονται κατά μήκος των εκβολών του Λουδία και τις μυδοκαλλιέργειες, όπου παράγεται ένα μεγάλο ποσοστό των ελληνικών μυδιών. Όσον αφορά τα πουλιά που μπορεί να συναντήσει κανείς, αυτό τον καιρό υπάρχουν πολλές βαρβάρες, φοινικόπτερα που σκυμμένα αναζητούν την τροφή τους στα ρηχά, καθώς και τουρλίδες.

Το σημείο συνάντησης για τη δράση θα είναι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στις 10 το πρωί. Για όσους εθελοντές επιθυμούν να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη από τον ΟΑΣΘ (συνάντηση στις 9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης). Για περισσότερες πληροφορίες: www.axiosdelta.gr.
Ο πρώτος αυτός για φέτος εθελοντικός καθαρισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας Let’s Do it Greece. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας και την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου.

Έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδίου Φίλιππος, η Ομάδα Εθελοντών Κλειδίου, η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Αλεξάνδρειας και η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξάνδρειας, η Λέσχη Ανάγνωσης Κλειδίου, ο Αθλητικός Σύλλογος Εθνικός Κλειδίου, η Εθελοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η ομάδα ΒΑΤ του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου, το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί.

Η 7η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών περιλαμβάνει δύο ακόμη δράσεις: στις 9 Απριλίου (παραποτάμιο δάσος Ανατολικού) και στις 9 Μαΐου (παραλία Αλυκών Κίτρους).

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments