Στις μέρες μας δεν αποτελεί είδηση ο “ξαφνικός θάνατος” ενός τουριστικού γραφείου καθώς αυτά βιώνουν τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία τους.

Είδηση αποτελεί όταν το κλείσιμο ενός τουριστικού γραφείου συνοδεύεται από ένα κανόνι και μάλιστα ηχηρό. Όπως αυτό που συνέβη τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Ένα τουριστικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  με αρκετά χρόνια παρουσίας στο χωρο, όχι ιδιαίτερα μεγάλο που απασχολούσε μια υπάλληλο, έκλεισε ξαφνικά. Ωστόσο η ιδιοκτήτρια του γραφείου “ξέχασε” να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες της, που κάποιοι συνάδελφοι της τις υπολογίζουν σε 400 χιλιάδες ευρώ περίπου, δηλαδή ένα ποσό τεράστιο για την εποχή μας.

Έτσι κάποιοι που έκλεισαν εκδρομές και επαγγελματικά ταξίδια από το συγκεκριμένο γραφείο έμαθαν στο παραπέντε, λίγο πριν αναχωρήσουν, ότι δεν υπάρχουν οι κρατήσεις (αεροπορικά, ξενοδοχεία κλπ), ενώ προμηθευτές σε αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, τουριστικά λεωφορεία κλπ κλαίνε τα λεφτά τους. Θύμα της ήταν και ένα γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, καθώς καθηγητές και μαθητές διαπίστωσαν λίγο πριν αναχωρήσουν για πολυήμερη εκδρομή στο εξωτερικό, πως δεν υπήρχαν οι κρατήσεις που ήδη είχαν πληρώσει.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό καθώς η συγκεκριμένη τουριστική πράκτορας χρέωσε και πιστωτικές κάρτες ανυποψίαστων πελατών της για άσχετες δαπάνες.

Όπως προαναφέραμε τα χρέη αγγίζουν τα 400 χιλιάρικα πάντα σύμφωνα με εκτιμήσεις συναδέλφων και προμηθευτών της, κάποιοι από τους οποίους έχουν κλονιστεί ιδιαίτερα από τα χρήματα που έχασαν.

Η συγκεκριμένη τουριστική πράκτορας άφησε να εννοηθεί πως βρίσκεται στο Μιλάνο όπου ζούσε πριν πολλά χρόνια κάποιοι άλλοι ωστόσο υποστηρίζουν πως παραμένει στη Θεσσαλονίκη.

Νεότερη ενημέρωση

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση, η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου τουριστικού γραφείου επικοινώνησε μαζί μας και έκανε την παρακάτω δήλωσή:

Αναγκάστηκα να φύγω εκτάκτως στο εξωτερικό λόγω ενός σοβαρότατου προβλήματος υγείας το οποίο κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στην υγεία μου. Το γραφείο σταμάτησε να λειτουργεί καθώς μια μέρα μετά την αναχώρηση άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα και πήραν όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το ποσό που αναφέρεται δεν ισχύει καθώς είναι πολύ μικρότερο. Το γραφείο μου είχε ασφαλίστηκα συμβόλαια που καλύπτουν και αυτές τις περιπτώσεις. Όταν επιστρέψω θα τακτοποιήσω κάθε εκκρεμότητα. Όσο βρίσκομαι στο εξωτερικό έχω ορίσει δικηγόρο της Θεσσαλονίκης (ΣΣ μας γνωστοποίησε το όνομα του) ο οποίος με εκπροσωπεί και ασχολείται με τις εκκρεμείς υποθέσεις. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα κατά όποιων δυσφημούν το όνομα μου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments