Μια πολύ μεγάλη διοργάνωση που θα φέρει χιλιάδες κόσμου στην πόλη, ανέλαβε η Θεσσαλονίκη μετά από επιτυχή διεκδίκηση. Πρόκειται για το Europride του 2020, μια πανευρωπαϊκή εκδήλωση αφιερωμένη στην υπερηφάνεια της κοινότητας των ομοφυλοφίλων (LGBT) , που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη.
Η διάρκεια του είναι 15 μέρες και στο διάστημα αυτό οργανώνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις (συναυλίες, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, συνέδρια, πάρτι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του AIDS κλπ). Το Europride κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του τελευταίου Σαββατοκύριακου με μια παρέλαση υπερηφάνειας. 
Σε κάθε Europride παίρνουν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα, ενώ στο Europride του 2007 στη Μαδρίτη, πόλη ιδιαίτερα φιλική προς τους ομοφυλόφιλους, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2.5 εκατομμύρια άτομα σπάζοντας κάθε ανάλογο ρεκόρ.
Το Europride της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 2020, θα είναι το 27ο στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε στο Λονδίνο το 1992 Το φετινό έγινε τον Ιούλιο στη Μαδρίτη (φώτο) με την συμμετοχή δυο εκατομμυρίων ατόμων, τον επόμενο χρόνο θα γίνει από κοινού σε Γκέτεμποργκ και Στοκχόλμη και το 2019 στη Βιέννη

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments