Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι, η νέα Διπλωματία των Πόλεων που πλέον ονομάζεται Διπλωματία των Προορισμών. Πρόκειται για μια σημαντική, αποτελεσματική και ιδιαίτερα δημοφιλή δράση, που είχε δημιουργήσει το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης όταν Δήμαρχος ήταν ο Γιάννης Μπουτάρης. Σκοπός της δράσης ήταν η προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό (και εσωτερικό), ως Τουριστικού προορισμού σε όλες του τις εκδοχές (αναψυχής, city break, εκθεσιακό, συνεδριακό, ιατρικό, εκπαιδευτικό, κλπ).
Η νέα διοίκηση του Δήμου δεν συνέχισε αυτή τη δράση, ωστόσο επανέρχεται χάρη στην ιδιωτικά πρωτοβουλία. Η Wise Ram, η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ και προώθησης που δημιούργησε ο Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος τουρισμού στη διοίκηση Μπουτάρη, αποφάσισε να επαναφέρει την Διπλωματία καθώς το ζητούσε επίμονα η τουριστική αγορά.
Πρώτος στόχος είναι η Ρουμανία, όχι τυχαία καθώς όπως έδειξε και φέτος, ήταν η πιο δυναμική αγορά στη Βόρεια Ελλάδα, αυτή που ξεκίνησε νωρίτερα και ξόδευε τα περισσότερα.
Η συγκεκριμένη αγορά υπόσχεται ακόμη περισσότερα, καθώς στις απευθείας πτήσεις της Tarom μεταξύ Βουκουρεστίου και Θεσσαλονίκης, θα προστεθούν τους προσεχείς μήνες και αυτές της Ryanair και της Blue Air. Με συνολικά έντεκα απευθείας πτήσεις τη βδομάδα (με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμό) ανάμεσα σε Βουκουρέστι και Θεσσαλονίκη, οι αφίξεις από τη Ρουμανία αναμένεται να αυξηθούν θεαματικά. Ωστόσο αυτό από μόνο του δεν θα γίνει αν δεν υπάρχουν και οι ανάλογες προωθητικές κινήσεις από ελληνικής πλευράς.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση σε αίθουσα του Athenee Palace Hilton του Βουκουρεστίου (φώτο), θα λάβουν μέρος από ελληνικής πλευράς φορείς και τουριστικές επιχειρήσεις από την Θεσσαλονίκη και την Πιερία. Μετά την παρουσίαση του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες της Ρουμανίας, θα ακολουθήσουν B2B συναντήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές. Θα προηγηθεί το γνωστό και χρήσιμο κοκτέιλ δικτύωσης.
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή μεγάλα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας, τουριστικά γραφεία, αλλά και επιχείρησες που έχουν έμμεσο ενδιαφέρον για τον τουρισμό. Επίσης τη στήριξη και τη συμμετοχή τους ήδη δήλωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Thessaloniki Convention Bureau, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Πιερίας και οι Δήμοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου.
Καλή επιτυχία…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments