Δυο σημαντικές ειδήσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα έβγαλε η  επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.
Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα ανοίξει για διεθνείς πτήσεις στις 15 Ιουνίου και όχι 1 Ιουλίου όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ενώ τα χερσαία σύνορα θα ανοίξουν και αυτά στις 15 Ιουνίου.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα: «ξεχνάμε συχνά στη χώρα μας ότι πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται οδικώς και η μεγάλη πλειοψηφία προτιμά τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Κεντρικής Μακεδονίας. Στις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους Βαλκάνιους ηγέτες και καθώς έχουμε διαπιστώσει ότι έχουμε αντίστοιχα επιδημιολογικά δεδομένα, θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε πλήρως τα χερσαία μας σύνορα, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, στις 15 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει πλήρως ο τουρισμός που εξαρτάται από τις οδικές μετακινήσεις. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σώσουμε ό,τι μπορούμε σε μια πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο. Η Βόρεια Ελλάδα έχει εδώ ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Υπάρχει απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης στις Περιφέρειες για να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το πλεονέκτημα του οδικού τουρισμού».
Η εξέλιξη αυτή ίσως κάνει κάποιους ξενοδόχους στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, να ανοίξουν νωρίτερα τα ξενοδοχεία τους απ΄ότι αρχικά είχαν προγραμματίσει.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments