Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, τη χρονιά που μας πέρασε οι Τούρκοι επισκέπτες υπερδιπλασιάστηκαν (αύξηση 115,99%) σε σύγκριση με το 2022.  Και όλα αυτά παρά την ταλαιπωρία που όπως αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων αντιμετωπίζουν κατά την είσοδο τους στην Ελλάδα λόγω των πολύωρων αναμονών στο απαρχαιωμένο τελωνείο των Κήπων.
Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης: «Το 2023 καταγράφηκαν 94.212 διανυκτερεύσεις Τούρκων ενώ το 2022 είχαν καταγραφεί 43.619 διανυκτερεύσεις. Είναι ορατή λοιπόν η αυξητική δυναμική από το τουριστικό κοινό της γείτονος χώρας, η οποία θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, εάν η Πολιτεία μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος. Σε συνάντηση του Προέδρου της Ε.Ξ.Θ. Ανδρέα Μανδρίνου με το Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Serkan Gedik που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών, συζητήθηκε λεπτομερώς το συγκεκριμένο θέμα και το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι οι Τούρκοι επισκέπτες με υψηλότερο εισόδημα ΔΕΝ θα προγραμματίσουν καν ταξίδι στην Ελλάδα οδικώς, εάν το θέμα δεν επιλυθεί πριν την έναρξη της φετινής θερινής σεζόν».
ΣΣ: Στη φωτογραφία Τούρκοι τουρίστες έξω από το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί το Μουσείο του Κεμάλ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments