Στη 1 Ιουλίου θα ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορα της στον τουρισμό ωστόσο είναι μεγάλο το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί 15 μέρες νωρίτερα, στις 15 Ιουνίου. Θυμίζουμε πως η Ιταλία ανακοίνωσε πως θα ανοίξει στον τουρισμό στις 3 Ιουνίου. Το άνοιγμα των συνόρων θα αφορά αρχικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, αλλά και χώρες με χαμηλά επιδημιολογικά φορτία όπως το Ισραήλ.
Σήμερα το απόγευμα στις 6μμ ο πρωθυπουργούς και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα ανακοινώσουν τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα του τουρισμού. Αυτό που περισσότερο απ’ όλα καίει τις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι τα μέτρα στήριξης καθώς χωρίς αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Κυρίως αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιδότηση της εργασίας, να αναλάβει δηλαδή το κράτος ένα μέρος του μισθολογικού κόστους καθώς λόγω μειωμένης τουριστικής κίνησης η λειτουργία τους θα είναι μη βιώσιμη.
Από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, πολλές τουριστικές επιχειρήσεις θα αποφασίσουν αν θα ανοίξουν για φέτος ή όχι και τι θα κάνουν με το προσωπικό τους.
Στο μεταξύ, τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά. Και αυτό γιατί αρχίζει και γίνεται πιο έντονο το ενδιαφέρον των ξένων να επισκεφτούν τη χώρα μας για τουρισμό το φετινό καλοκαίρι, το οποίο θα αρχίσει αργά για τον τουρισμό αλλά ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τον Νοέμβριο. Όλα ωστόσο θα κριθούν και από τι αποφάσεις των άλλων χωρών σχετικά με του όρους και τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν τους πολίτες τους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar