Κάθε χρόνο η Κρήτη συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών οι οποίοι συρρέουν σε διάφορες παραλίες της, με πιο διάσημες το Ελαφονήσι, τον Μπάλο και τα Σειτάν Λιμάνια. Μετά την αναγνώριση ως μια από τις πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη για ενήλικες και κυρίως για παιδιά βλέπουμε φέτος τις πληρότητες της να ανεβαίνουν τόσο όσο καμία άλλη χρονιά.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τόσο μεγάλες πληρότητες δεν είχαν παρατηρηθεί ούτε στην προ- κορωνοϊού εποχή. Έτσι, τον Ιούλιο από την περασμένη Παρασκευή έως το τέλος του μήνα υπάρχει πληρότητα της τάξεως του 80% ενώ τον Αύγουστο αναμένεται να αγγίξει και το 100%, αν δεν υπάρξουν ακυρώσεις.
Γάλλοι, Ελβετοί, Γερμανοί, λίγοι Ιταλοί και πολλοί Έλληνες είναι αυτοί που επισκέπτονται κυρίως τον επίγειο παράδεισο στο Ελαφονήσι. Το Ελαφονήσι δείχνει τα τελευταία χρόνια μια αυξανομένη ανάπτυξη καθώς αναδεικνύει την ομορφιά της χώρας μας συνδυασμένη με την ασφάλεια που προσφέρει στους επισκέπτες της και με τα υπέροχα καταγάλανα νερά της.. Σε αυτό συμβάλλει και η ιδιαίτερη ομορφιά της συγκεκριμένης παραλίας με την ροζ άμμο. Αυτή προκύπτει από την σύνθλιψη των κατακόκκινων κοχυλιών της που σε συνδυασμό με την θάλασσα και την άμμο βγάζουν αυτό το πανέμορφο αποτέλεσμα. Παραλίες με ροζ άμμο υπάρχουν άλλες έξι σε ολόκληρο τον κόσμο και βρίσκονται στην Ινδονησία, στις Μπαχάμες, στις Βερμούδες, στις Φιλιππίνες, την Ιταλία και την Καραϊβική!

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments