Ύμνους στην Ελλάδα, επεφύλαξε για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο ο έντυπος και ηλεκτρονικός βρετανικός Τύπος, εκφράζοντας αισιοδοξία για του άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς μετά και τις πρόσφατες σχετικές ανακοινώσεις στην ΙΤΒ 2021, του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
Με την συμβολή της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, εντυπωσιακά αφιερώματα και ρεπορτάζ στα δημοφιλέστερα ΜΜΕ της Βρετανίας προτρέπουν τους βρετανούς, να ανακαλύψουν τις άγνωστες ομορφιές της ενδοχώρας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και να επιλέξουν τα νησιά μας για ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

– National Geographic: Αφιέρωμα στα «θαύματα της Ηπειρωτικής Ελλάδας»…
Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό στο Ην. Βασίλειο National Geographic Traveller UK, κυκλοφορεί τον Απρίλιο με εξώφυλλο, που φέρει τον πηχυαίο τίτλο «Ελλάδα» και υπότιτλο «Ανακαλύψτε τα θαύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και άθικτες χερσονήσους, αρχαία μνημεία, ζωντανές πόλεις και βουνά βυθισμένα στους μύθους».
Φιλοξενεί στο εσωτερικό, 18σέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα με τίτλο: «Στην ελληνική ενδοχώρα» και υπότιτλο «Από τα οχυρωμένα κάστρα της Μακεδονίας ως τις γραφικές χερσονήσους της Πελοποννήσου εξερευνούμε τις ιστορίες, τα αξιοθέατα και τις εμπειρίες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αυτή είναι η πολιτιστική πυξίδα της χώρας – ο ήλιος γύρω από τον οποίο έλκονται τα 6.000 νησιά της– έδρα εξαιρετικών κλασικών μνημείων, παγκόσμιου επιπέδου διαδρομών για πεζοπορία, πλούσιας πανίδας, ηλιόλουστων ακτογραμμών και των ζωντανών πόλεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».
Το αφιέρωμα αποτελείται από κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τα Ζαγοροχώρια, τη Χαλκιδική, τα οινοποιεία της Νάουσας, το μαντείο των Δελφών, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Μάνη, τη Μονεμβασιά και τις φάρμες που λειτουργούν και ως χώροι διαμονής.

– H Telegraph επιλέγει 15 ελληνικά νησιά…
Ταξιδιωτικό δημοσίευμα με τίτλο Which is the perfect Greek island? Here are 15 of our favourites εμφανίζει την Ελλάδα να υποστηρίζει ένθερμα την επανεκκίνηση του τουρισμού, απαλλάσσοντας τους εμβολιασμένους από την καραντίνα και προσφέροντας δυνατότητα να την επισκεφθούν, όσοι έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ.
Ανάλογα με το προφίλ και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών προτείνονται τα παρακάτω νησιά ως καλύτερη επιλογή για:

Παραλίες: Ζάκυνθος
Εντυπωσιακά/απόκοσμα τοπία: Τήνος
Θαλάσσια σπορ: Λευκάδα
Νυχτερινή ζωή: Ρόδος
Θέα: Σαντορίνη
Βίλλες και μοναστήρια: Σκόπελος
Παραδοσιακή ζωή: Κάρπαθος
Νου και πνεύμα: Σκύρος
Ζευγάρια: Σύμη
Πεζοπορία: Άνδρος
Ηρεμία: Κουφονήσια
Φαγητό: Κρήτη
Ξενοδοχεία : Μύκονος
Ιστορία: Δήλο
Οικογένειες: η Κέρκυρα

– Οι Times αναδεικνύουν τα χιονοδρομικά κέντρα…

Εκτενές άρθρο των Times με τίτλο «Times: Anyone for Greek mythology with their apres-ski? προτείνει την Ελλάδα ως προορισμό για σκι.
Σημειώνει: Στη συλλογική τουριστική συνείδηση, η Ελλάδα είναι μόνο παραλίες και νησιά, αλλά γεωγραφικά είναι επίσης μια χώρα με βουνά, με 24 εκπληκτικά χιονοδρομικά κέντρα. Τα περισσότερα είναι πολύ μικρά για άλλους πλην των ντόπιων, αλλά κάποια είναι τόσο καλά όσο εκείνα στη Σκανδιναβία ή στην Ανατολική Ευρώπη. Η αρθρογράφος περιγράφει εκτενώς την εμπειρία της στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, την επίσκεψή της στους Δελφούς και την Αράχωβα.

– The Independent: Σχεδιάζει ένα σύγχρονο ταξίδι του Οδυσσέα…
Τέλος, αφιέρωμα σε ιδιαίτερα ελκυστικούς ελληνικούς προορισμούς για το βρετανικό κοινό παρουσιάζεται στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας The Independent με τίτλο Πέντε τρόποι για να σχεδιάσετε την επόμενη ελληνική σας Οδύσσεια [5 ways to plan your next Greek odyssey]. Και προτείνει:

• Καλύτερος προορισμός για hipsters: Μύκονος

• Καλύτερος προορισμός για οικογένειες : Χαλκιδική

• Καλύτερος προορισμός για ρομαντικούς: Σαντορίνη

• Καλύτερος προορισμός για όλα τα γούστα : Κέρκυρα

• Καλύτερος προορισμός για πολιτισμό : Πελοπόννησος

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments