Θεωρητικά το φετινό καλοκαίρι προβλέπονταν πολύ καλό όσον αφορά στις αφίξεις από τις ΗΠΑ. Τέσσερις αεροπορικές εταιρείες (United, American Airlines, Delta και Emirates) έχουν προγραμματίσει πέντε καθημερινές πτήσεις από τη Νέα Υόρκη για την Αθήνα αλλά και πτήσεις από Σικάγο, Φιλαδέλφεια και Ουάσιγκτον.
Ωστόσο τα σημερινά νέα είναι δυσάρεστα. Και αυτό γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, λόγω «του πολύ υψηλού κίνδυνου από τον Covid-19», όπως ανέφερε.
Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι η Ελλάδα και η Κύπρος καθώς επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το επίπεδο τέσσερα είναι το υψηλότερο και πλέον το 80% των χωρών του πλανήτη βρίσκονται στον κατάλογο προς αποφυγήν, με βάση τις οδηγίες του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Θυμίζουμε πως μετά από ένα χρόνο που οι αφίξεις από τις ΗΠΑ επιτρέπονταν στη χώρα μας μόνο για πολύ ειδικούς λογούς, από την περασμένη Δευτέρα αυτό άλλαξε. Πλέον επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα εμβολιασμένων Αμερικανών καθώς και αυτών που θα έχουν μαζί τους αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.
Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε μια κινητικότητα ανάμεσα σε τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία που λάμβαναν τις πρώτες ζητήσεις από τις ΗΠΑ. Η χαρά ωστόσο κράτησε λίγες μέρες και τώρα περιμένουν όλοι να δουν πόσο θα επηρεάσει η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους Αμερικανούς, σε μια ενδεχόμενη απόφαση τους να ταξιδέψουν την Ελλάδα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments