Κείμενο- Φωτογραφίες : Βάσω Τζιτζικάκη

Η Σκόπελος εκτός από ένα πανέμορφο καταπράσινο νησί το οποίο είναι γνωστό ανά τον κόσμο χάρη στην ταινία «Mama Mia» φημίζεται και για την γαστρονομία της με τις τυρόπιτες Σκοπέλου να πρωταγωνιστούν σαν ορεκτικό σε όλες της ταβέρνες του νησιού αλλά και στα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων.
Στη Σκόπελο, εδώ και 30 χρόνια βρίσκεται ένα μαγαζί το οποίο έχει παράδοση στις Σκοπελίτικες τυρόπιτες τις οποίες φτιάχνει με αγνά υλικά. Στο μαγαζί του κυρίου Μιχάλη που φέρει το όνομά του μπορεί κανείς να γευτεί εκτός από τις παραδοσιακές τυρόπιτες και παραδοσιακή μπουγάτσα, κοτόπιτα και κρεμμυδόπιτα όλες φτιαγμένες εκείνη την ώρα από τα χέρια της μητέρας του. Το μαγαζί είναι το πιο διάσημο του νησιού και το επισκέπτεται κόσμος από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.
Ο ίδιος ο κύριος Μιχάλης και η μητέρα του είναι ιδιαίτερα φιλικοί και φιλόξενοι και δεν παραλείπουν να πουν σε όποιον επισκέπτεται το μαγαζί την ιστορία της τυρόπιτας και πως αυτή ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια όταν οι μητέρες έκαναν κάτι γρήγορο να φάνε τα παιδιά τους με τα πλέον συνήθη και οικονομικά προϊόντα του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, φτιάχνανε ζυμάρι με νερό και αλάτι, βάζανε μέσα τυρί και το τηγάνιζαν. Με αυτόν τον τρόπο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Σκοπελιτών. Οι τυρόπιτες του «Μιχάλη» είναι γνωστές και στους κύκλους της εγχώριας showbiz αφού εκεί συναντήσαμε τυχαία και την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή μαζί με τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μάνο Κατσαμπούρη που εκείνες τις ημέρες έκαναν τις διακοπές τους στο νησί.
Αν ο δρόμος βγάλει στο πανέμορφο νησί της Σκοπέλου μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις σπιτικές παραδοσιακές τυρόπιτες του νησιού και εμείς σας υποσχόμαστε ότι η αυθεντική τους γεύση θα σας μείνει αξέχαστη.

Info…
Στη Σκόπελο πήγαμε στα πλαίσια εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε πρόσφατα το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Athos Hellas

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments