Το «International Olympic Academy Golf Course», στην Costa Navarino, το πρώτο παγκοσμίως γήπεδο γκολφ που τέλει υπό την Αιγίδα της ΔΟΑ, ήταν ένας από τους πρώτους σταθμούς της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας η οποία ξεκίνησε στις 16 Απριλίου από την Αρχαία Ολυμπία και διασχίζει την Ελλάδα για 11 ημέρες. Πρόκειται για το πρώτο γήπεδο γκολφ στη Μεσόγειο που υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα.
Οι λαμπαδηδρόμοι ήταν διακεκριμένοι αθλητές της Navarino Junior Golf Academy, και μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα στο International Olympic Academy Golf Course. H ονομασία του γηπέδου συμβολίζει τη σχέση του αθλήματος με τον Ολυμπισμό, καθώς πρόκειται για τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις γκολφ στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ταυτόχρονα αντανακλά τις κοινές αξίες της ΔΟΑ, της ΕΟΕ και της Costa Navarino για την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα και την προσωπική ευημερία. Στην εκδήλωση υποδοχής της Φλόγας παρευρέθηκαν ο Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της ΕΟΕ, ο Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της ΔΟΑ, ο Παναγιώτης Καρβέλας, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ο Γιάννης Σαρδέλης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, o Αθανάσιος Βασιλειάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, η Veronique Bruez, Aκόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, και ο Ευγένιος Δενδρινός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ.
Μαθητές των σχολείων και μέλη των αθλητικών συλλόγων του Δήμου Πύλου-Νέστορος παρακολούθησαν την εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μαθήματα γκολφ, αλλά και να μάθουν από την Ολυμπιονίκη στη ρυθμική γυμναστική, Κλέλια Πανταζή, για τη δική της εμπειρία συμμετοχής στο Σύδνεϋ το 2000.
Γιορτάζοντας τη φετινή Ολυμπιακή χρονιά και με στόχο την προώθηση του αθλητισμού στις νεαρές ηλικίες, η Costa Navarino θα παρουσιάσει το καλοκαίρι ένα sports camp για παιδιά και νέους ηλικίας 6-15 ετών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments