Την «τιμητική της» έχει η Ελλάδα αυτές τις μέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Ρουμανία. Αιτία ο θάνατος 63χρονης Ρουμάνας τουρίστριας στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής που ένιωσε αδιαθεσία και πέθανε στο δρόμο καθώς το ασθενοφόρο έκανε 75 λεπτά να φτάσει στον τόπο της τραγωδίας.
Τα ρουμανικά ΜΜΕ αναφέρονται στην αδυναμία της χώρας μας να παρέχει έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες σε έκτακτες περιπτώσεις. Επικαλούνται πληροφόρηση από τα ελληνικά ΜΜΕ και αναφέρουν τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα στη Χαλκιδική, που διαθέτει μόλις πέντε για να καλύψουν μια μεγάλη περιοχή με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ντόπιους και επισκέπτες.
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγοι οι ξένοι τουρίστες που χάνουν τη ζωή τους στη χώρα μας από μη φυσιολογικά αίτια. Σε έρευνα που είχαμε κάνει, το 2019 είχαν χάσει στην Ελλάδα τη ζωή τους 73 ξένοι τουρίστες, ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά. Από τους 73 νεκρούς ξένους τουρίστες οι 12 ήταν Βρεττανοί, 11 Γερμανοί και έξι Ρώσοι. Οι 30 έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό ενώ τρεις δολοφονήθηκαν. Πολλοί από αυτούς θα ζούσαν αν είχαμε περισσότερους ναυαγοσώστες σε παραλίες και πισίνες και αν η άμεση επέμβαση ήταν πραγματικά άμεση…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments