Ξεπέρασε τον προσδοκώμενο αριθμό συμμετοχών η νέα Διπλωματία των Πόλεων, που πλέον ονομάζεται Διπλωματία των Προορισμών. Πάνω από 25 εκπρόσωποι φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων από την Θεσσαλονίκη και την Πιερία, θα βρεθούν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο Βουκουρέστι, για να προβάλουν και να προωθήσουν τις περιοχές και τις επιχειρήσεις τους στην πολλά υποσχόμενη Ρουμανική τουριστική αγορά.
Η Διπλωματία των Προορισμών είναι η μετεξέλιξη της Διπλωματίας των Πόλεων, της πολύ σημαντικής προωθητικής δράσης που έκανε το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη, που στόχο είχε την προβολή της πόλης ως τουριστικού προορισμού σε κάθε του εκδοχή (citybreak, αναψυχής, συνεδριακό, εκθεσιακό, ιατρικό, σπουδών κλπ). Παράλληλα η δράση αυτή που ταξίδεψε σε δεκάδες πόλεις του εξωτερικού, έφερε κοντά τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκόψουν συνέργειες και συνεργασίες.
Η αναβίωση της Διπλωματίας γίνεται από την εταιρεία Wise Ram την οποία ίδρυσε ο Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος τουρισμού στη διοίκηση Μπουτάρη. Στόχος είναι όχι μόνο να επανέλθει η δράση σε μια πιο βελτιωμένη εκδοχή, αλλά να διευρυνθεί και με άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως την προκειμένη περίπτωση η Πιερία. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Χαλκιδική, Ημαθία και άλλες περιοχές.
Την προσπάθεια για την αναβίωση τη Διπλωματίας, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η Aegean, η οποία πέραν όλων των άλλων δίνει ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε όσους ακολουθήσουν την αποστολή της Διπλωματίας στο Βουκουρέστι.
ΣΣ. Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη αποστολή της Διπλωματίας που αναχωρούσε για Κύπρο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments