Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Τα επιμελητήριο Αρκαδίας αποφάσισε να παίξει ένα πιο ενεργό ρόλο σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η Αρκαδία είναι ένας νομός που τουριστικά τα έχει όλα, εκτός από τουρίστες. Έχει πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά με αξιοθέατα από όλες τις περιόδου της ιστορίας, έχει πανέμορφους ορεινούς όγκους και οικισμούς αλλά και παραλίες. Πιστοποιημένα μονοπάτια για περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό αλλά και αναρριχητικά πεδία. Έχει πάνω από 50 μοναστήρια για θρησκευτικό τουρισμό, γι΄αυτό και αποκαλείται το Άγιο Όρος της Πελοποννήσου. Έχει εξαιρετικά προϊόντα και γαστρονομία. Έχει εύκολη πρόσβαση καθώς την διασχίζει η εθνική οδός. Βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα και μια ώρα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που είναι το σημαντικότερο της Πελοποννήσου. Το κυριότερο, έχει ένα διεθνοποιημένο όνομα που ακούγεται παντού στον κόσμο . Ωστόσο, παρά τα μεγάλα πλεονεκτήματα της που θα ζήλευαν άλλες περιοχές, κατέχει την τελευταία θέση ανάμεσα στους εφτά νομούς της Πελοποννήσου, όσον αφορά στην προσέλκυση τουριστών, με την τουριστική της πελατεία να αποτελείται κυρίως από Έλληνες.
Το επιμελητήριο της Αρκαδίας και ο Πρόεδρος του Γιάννης Τρουπής, προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό σχεδιάζοντας μια σειρά από δράσεις οι οποίες παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της αναβαθμισμένης παρουσίας του Επιμελητήριου στη Διεθνή Έκθεση.
Ήδη το Επιμελητήριο που διαθέτει ξεχωριστό τμήμα τουρισμού, δημιούργησε το βίντεο «This is Arcadia» για την τουριστική προβολή του νομού. Επίσης είναι υπό κατασκευή ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία ο υποψήφιος επισκέπτης θα μπορεί να κάνει κρατήσεις ξενοδοχείων ή άλλων τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρονται στην Αρκαδία. Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη στην αρχή του χρόνου. Γίνεται προσπάθεια για την δημιουργία Οργανισμού Τουρισμού με την συμμετοχή των φορέων της Αρκαδίας για την τουριστική προβολή της περιοχής, αν και ο κ. Τρουπής παραδέχθηκε πως υπάρχει αδυναμία συνεργασίας με τους Δήμους λόγω διαφορετικού τρόπου λειτουργίας. Θα οργανωθούν fam trip προκειμένου να γνωρίσουν την Αρκαδία δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουρισμού.
Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και έκαναν χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος τη ΔΕΘ Helexpo Τάσος Τζήκας. Την αναλυτική τουριστική παρουσίαση του νομού, έκανε ο Πρόεδρος της Τουριστικού Τμήματος του επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Σαμπράκος.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments