Καθώς η φοροδιαφυγή κάνει πάρτι στις τουριστικές περιοχές της χώρας (και όχι μόνο), η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων «τρέχει» για τρίτη χρονιά την καμπάνια «Apodixi Please» με την οποία καλεί τους ξένους τουρίστες να ζητούν πάντα απόδειξη για τις συναλλαγές τους.
Τα σχετικά διαφημιστικά που παραπέμπουν μάλιστα στα χρώματα και τα εδέσματα της Ελλάδας αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Apodixi Please. Μην πληρώσετε, αν δεν πάρετε απόδειξη! Είναι ο νόμος, είναι δικαίωμά σας! Πριν πληρώσετε για ένα προϊόν ή υπηρεσία, ζητήστε ευγενικά απόδειξη, λέγοντας, “Apodixi Please”, που σημαίνει. «Απόδειξη παρακαλώ». Αν δεν σας δώσουν, δεν υποχρεούστε να πληρώσετε. Απολαύστε τη διαμονή σας».
«Χρησιμοποιώντας την κάρτα σας για τις πληρωμές σας και ζητώντας απόδειξη, βοηθάτε την Ελληνική Φορολογική Διοίκηση να εισπράττει φόρους, που περιλαμβάνονται ήδη στην τιμή που πληρώνετε. Πρακτικά, μας προσφέρετε την ευκαιρία να σας παρέχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες την επόμενη φορά που θα έρθετε στη χώρα μας.
Απολαύσετε τη διαμονή σας»!
Αξίζει να σημειωθεί πως κάτω από το κείμενο, παρατίθεται το σχετικό βίντεο στο Youtube όπως επίσης δύο φωτογραφίες που δείχνουν τη διαφορά μεταξύ μίας απόδειξης με το γνωστό QR Code κι ενός δελτίου παραγγελίας όπου διευκρινίζεται ότι δεν αποτελεί απόδειξη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments