Μπορεί η φετινή τουριστική περίοδος να ήταν η χειρότερη όλων των εποχών λόγω της πανδημίας, ωστόσο ήταν η μακρύτερη καθώς κρατά ακόμη. Όχι σε όλη την Ελλάδα όπου έληξε άρον άρον στο τέλος Αυγούστου, αλλά σε δημοφιλείς περιοχές μαζικού τουρισμού όπως η Ρόδος, η Κως, η Κρήτη κλπ.
Από το Σεπτέμβριο υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης για φθινοπωρινές διακοπές στα resort των περιοχών που προσφέραμε. Άλλωστε η Ελλάδα ήταν η μόνη ανοιχτή χώρα στον μαζικό τουρισμό στη Μεσόγειο. Οι υπόλοιπες ή είχαν κλείσει από μόνες τους λόγω έξαρσης της πανδημίας ή της έβαλαν σε μαύρη λίστα οι άλλες.
Ήταν τέτοια η ζήτηση που πολλές αεροπορικές εταιρίες έκαναν επέκταση του προγράμματος τους μέχρι τα μέσα ή και τέλος του Νοέμβρη, ενώ η TUI σε συνέντευξη τύπου πριν μερικές μέρες αποκάλυψε πως σε κάποιες περιπτώσεις η περίοδος θα έφτανε και τα Χριστούγεννα.
Ωστόσο η πανδημία που βρίσκεται σε έξαρση είχε άλλη γνώμη. Η καραντίνα στην οποία μπαίνουν ή μια μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης κάνουν τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν τα προγράμματα τους προς την Ελλάδα το ίδιο και οι tour operators.
Στη Βρετανία η αεροπορική εταιρεία Jet2 και ο ταξιδιωτικός οργανισμός του ομίλου, ανακοίνωσαν την ακύρωση πτήσεων και πακέτων διακοπών προς την Κρήτη και τη Ρόδο ως τις 30 Μαρτίου καθώς το lockdown που θα επιβληθεί από τα μεσάνυχτα στην Αγγλία και θα ισχύσει για τέσσερις εβδομάδες απαγορεύει μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό,
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ακύρωση πτήσεων και πακέτων διακοπών προς Λάρνακα και Πάφο έως τις 13 Φεβρουαρίου, ενώ έχει ήδη ακυρώσει τις διακοπές προς Ισπανία έως το Φεβρουάριο.
Ακυρώσεις πτήσεων και πακέτων διακοπών από την Αγγλία και την Ουαλία έως τουλάχιστον τις 2 Δεκεμβρίου έχει ανακοινώσει και η TUI. Θα συνεχιστούν, ωστόσο, οι πτήσεις της εταιρείας από τη Σκωτία.
Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες και tour operators.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments