Θετικές εντυπώσεις άφησε ο νέος Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Στη σύσκεψη τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα.
Όπως με νόημα ανέφερε ο κ. Κικίλιας, «δεν ήρθα στο Υπουργείο Τουρισμού να ξεκουραστώ αλλά να βάλουμε στόχους, να δουλέψουμε και να πετύχουμε αποτελέσματα».
Το θέμα που έθεσαν οι περισσότεροι εκπρόσωποι των φορέων ήταν η κατάσταση στα σύνορα την ώρα που ο οδικός τουρισμός αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κικίλιας υποσχέθηκε πως του χρόνου η λειτουργία τους θα είναι καλύτερη ώστε να μην υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στα σύνορα.
Ένα άλλο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στη διοργάνωση των συνεδρίων που επί της ουσίας εμποδίζουν τη συνεδριακή δραστηριότητα. Το θέμα καίει την Θεσσαλονίκη που τα ξενοδοχεία της ζουν από τα συνέδρια και με τα ισχύοντα δεδομένα δεν μπορούν να δουλέψουν. Ο κ. Κικίλιας υποσχέθηκε να το δει προσωπικά και να μιλήσει ο ίδιος με την επιτροπή που θεσπίζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, την οποία άλλωστε γνωρίζει από την θητεία του στο Υπουργείο Υγείας.
Ο Οργανισμός Λιμένος και η Fraport, ζήτησαν βοήθεια από το Υπουργείο σε θέματα προβολής και lobbing κυρίως στην αμερικάνικη αγορά, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να μπει στο διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας και να δρομολογηθεί απευθείας πτήση από Αμερική, καθώς οι υποδομές του αεροδρομίου πλέον το επιτρέπουν. Άλλωστε όπως δείχνουν τα στοιχεία, σημαντικός αριθμός επιβατών που φτάνει στο αεροδρόμιο της Αθήνας από Αμερική, συνεχίζει για Θεσσαλονίκη.
Για τα θέματα προβολής και προώθησης ο κ. Κικίλιας είπε πως αυτό θα γίνεται συντεταγμένα και δεν θα κάνει ο καθένας ότι θέλει.
Πριν την συγκεκριμένη σύσκεψη ο κ. Κικίλιας είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα (φώτο)

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments