Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Η Αρχαία Πύδνα που βρίσκεται δίπλα στον Μακρύγιαλο στις ακτές της Πιερίας, ήταν λιμάνι των Αρχαίων Μακεδόνων και εκεί συνέβησαν πολλά μεγάλα ιστορικά γεγονότα στα οποία είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερη ανάρτηση: https://omorfataxidia.gr/travel/xerete-ti-egine-stin-archaia-pydna-deite-fotografies/?fbclid=IwAR2C4Zfqe80jTvPLhQxsNEGQepkUhsrgmfp6IeC3FNsIFzKQP4Z-8AbRRic
Ανάμεσα σ΄αυτά ήταν και η αναχώρηση του Απόστολου Παύλου για την Αθήνα προκειμένου να συνεχίσει την διάδοση της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού. Αποτελεί δηλαδή μέρος της διαδρομής που γνωρίζουμε ως «τα βήματα του Αποστόλου Παύλου», την οποία κάθε χρόνο ακολουθούν χιλιάδες πιστών απ’ όλο τον κόσμο.
Ωστόσο προς το παρόν η Πύδνα δεν γνωρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα καθώς τα περισσότερα γκρουπ πο ακολουθούν τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου την προσπερνούν.
Αυτό προσπαθεί να αλλάξει η Περιφερική Ενότητα Πιερίας και η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, που πασχίζουν για την τουριστική προώθηση των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής.
Στα πλαίσια αυτά, η Μητρόπολη με τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», διοργάνωσαν για 7η φορά διεθνή αγώνα δρόμου 10.000μ με την επωνυμία «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου». Ο αγώνας ξεκίνησε από το μνημείο διέλευσης του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερμάτισε στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας.
Όπως μας είπε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος που τον συναντήσαμε τη μέρα του αγώνα στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας:
«Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου από την περιοχή συματοδοτεί την ίδρυση των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων στην Πιερία. Έκτοτε χτιστήκαν χριστιανικοί ναοί, βασιλικές και προσκυνήματα, πολλά από τα οποία υπάρχουν και σήμερα.
Καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να γίνει πιο γνωστός ο αρχαιολογικός χώρος της Πύδνας απ’ όπου αναχώρησε ο Απόστολος Παύλος ως μέρος της διαδρομής. Σήμερα τον ξέρουν κυρίως οι ειδικοί. Θέλουμε να γίνει γνωστός και στον πολύ κόσμο. Συνεργαζόμαστε για αυτό με την Περιφέρεια και την αντιπεριφερειάρχη κα Μαυρίδου, καθώς και τους Δήμους. Οι ενέργειες μας έχουν αποτέλεσμα καθώς βλέπουμε όλο και περισσότερους επισκέπτες ακόμη και από πολύ μακρινές χώρες όπως η Ταϊβάν, που παλαιότερα δεν υπήρχαν. Συμπαραστάτης μας είναι και το Υπουργείο Πολιτισμού».

Info…
Στην αρχαία Πύδνα πήγαμε στα πλαίσια ενός δημοσιογραφικού ταξιδιού που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων τουριστικής ανάπτυξης Wise Ram.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments