Μια πανελλήνια γιορτή του αεραθλητισμού θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Οκτωβρίου στα Γιάννενα που θα γεμίσει χρώμα τον ουρανό της πόλης πάνω από τη λίμνη της, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.
Το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει το πρώτο Ioannina Airsports Festival. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος αεραθλητές από όλη την Ελλάδα και θα περιλαμβάνει πτήσεις αλλά και επιδείξεις δεξιοτεχνίας με αλεξίπτωτα πλαγιάς, αετούς (αιωρόπτερα),μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα, υπερελαφρά καθώς και άλματα ελεύθερης πτώσης από αλεξιπτωτιστές. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης για τους θεατές και ανοιχτό φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα την πτήση και τα Γιάννενα.
Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες τις εκδήλωσης δεν επιλέχθηκαν τυχαία, μιας και η πόλη των Ιωαννίνων αναμένεται να κατακλυστεί από επισκέπτες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου με τα ξενοδοχεία να εμφανίζουν ήδη πληρότητα 100%.
Το 1ο Ioannina Airsports Festival έρχεται ως συνέχεια της εκδήλωσης «πετάμε πάνω από τα Γιάννενα» που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα ακριβώς χρόνο και ήταν τότε η πρώτη φορά που επιχειρήθηκαν οργανωμένες πτήσεις από την κορυφή του Μιτσικελίου, του βουνού που κυριαρχεί πάνω από τα Γιάννενα και τη λίμνη.
Τόσο το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων, όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών, επιδιώκουν να αναδείξουν τη δυνατότητα της περιοχής να καθιερωθεί ως τόπος για αεραθλήματα επιδόσεων, καθώς διαθέτει από τις ευνοϊκότερες συνθήκες γι’ αυτό. Επενδύοντας σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκίνησε ένα σημαντικό έργο για τη διαμόρφωσης της πίστας του Μιτσικελίου και του δρόμου που οδηγεί σε αυτή, ενώ το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων έχοντας τη στήριξη του Δήμου φιλοδοξεί το Ioannina Airsports Festival να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια ως θεσμός που θα προκαλέσει ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αεραθλητές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σάββατο 29 Οκτωβρίου
11:30 π.μ : Έναρξη Απογειώσεων και πτήσεις paramoter και υπερελαφρών από τον παραλίμνιο χώρο που βρίσκεται 50 μέτρα από την διασταύρωση Αμφιθέας.
12:00 μ : Άλματα αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης.
13:00 μ.μ : Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.
14:00 μ.μ. : Πτήσεις αλεξιπτώτων πλαγιάς και αετών (αιωρόπτερα) από την κορυφή του Μιτσικελιού που βρίσκεται πάνω από τους Λιγκιάδες
.17:30 μ.μ : Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου
09:00 π.μ : Έναρξη Απογειώσεων και πτήσεις paramoter και υπερελαφρών από τον παραλίμνιο χώρο που βρίσκεται 50 μέτρα από την διασταύρωση Αμφιθέας.
10:30 π.μ : Άλματα αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης.
12:00 μ. : Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.
13:00 μ.μ : Πτήσεις αλεξιπτώτων πλαγιάς και αετών (αιωρόπτερα) από την κορυφή του Μιτσικελιού που βρίσκεται πάνω από τους Λιγκιάδες.
17:00 μ.μ. : Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.
18:00 μ.μ Τελετή λήξης

* Οι ώρες μπορεί να διαφοροποιηθούν λίγο εφόσον ζητηθεί από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων η παύση των πτήσεων για μικρό χρονικό διάστημα.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar