Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη. Σ΄αυτή ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάβτσενκο, υπέγραψαν πρωτόκολλο τριετούς συνεργασίας γα την ανάπτυξη των οικονομικών και τουριστικών σχέσεων των δυο περιφερειών. Πρόκειται για έναν τριετή οδικό χάρτη συνεργασίας (2017-2020) ο ποιος προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις για την επίτευξη των στόχων.
Το πρωτόκολλο υπογράφει κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού φόρουμ «KYRIL SYNERGY: Αγία Πετρούπολη – Κεντρική Μακεδονία: Νέες κατευθύνσεις συνεργασίας», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως μεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία του κ. Τζιτζικώστας, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, προωθούνται επτά συγκεκριμένοι και αμοιβαίοι στόχοι:
1.Ενίσχυση των εξαγωγών του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.
2.Αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.
3.Ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού.
4.Συμμετοχή σε δράσεις διάδοσης του πολιτισμού.
5.Ανάδειξη του έργου των εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων.
6.Παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων επιστήμης και τεχνολογίας.
7.Προώθηση των αειφόρων επενδύσεων και της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο κυβερνήτης της Περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης κ. Πολτάβτσενκο αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας τονίζοντας ότι σε δύο χρόνια συμπληρώνονται 190 χρόνια σύναψης διμερών διπλωματικών σχέσεων, Μίλησε για τα κατορθώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα έργα του Αριστοτέλη και σημείωσε: «Ο Αριστοτέλης εφηύρε την οικονομία που υφίσταται μέχρι σήμερα. Εκείνος στα έργα του έλεγε τι εμποδίζει και τι ενθαρρύνει την οικονομία. Η οικονομία ενθαρρύνεται από τις καλές σχέσεις, την κατανόηση και τη διάθεση να συνεργαστείς και αυτή η διάθεση και κατανόηση υπάρχει μεταξύ μας».
Για τους επιμέρους τομείς συνεργασίας είπε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες στο χώρο του πολιτισμού ενώ για το χώρο του τουρισμού σημείωσε ότι μπορούν να προωθηθούν ο επιχειρηματικός τουρισμός, ο πολιτιστικός και ο πνευματικός τουρισμός που έχει σχέση με τις κοινές ορθόδοξες αξίες της Ελλάδας και της Ρωσίας.
Αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου έγιναν θεματικές συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους και επιχειρηματίες των δυο περιφερειών σε αίθουσες του ξενοδοχείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολύς κόσμος σε βαθμό που να μην χωρά στην αίθουσα. Ανάμεσα σ΄αυτούς που είδαμε ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδροι Ενώσεων Ξενοδόχων της περιοχής, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων από τις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων όλων των τομέων παραγωγής. Την ρωσική αποστολή αποτελούσαν περίπου 65 άτομα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments