Άσκηση νεύρων και υπομονής αποτελεί η ηλεκτρονική φόρμα Passenger Locator Form (PLF) που πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνουν όσοι εισέρχονται στη χώρα μας, Έλληνες και ξένοι. Η φόρμα περιλαμβάνει τη συμπλήρωση διάφορων στοιχείων κυρίως εντοπισμού, σε περίπτωση που κάτι συμβεί σε σχέση με τον κορωνοϊό. Όποιοι την συμπληρώνουν λαμβάνουν στο μέιλ τους ένα QR Code το οποίο πρέπει να δείξουν απαραιτήτως πριν επιβιβαστούν στην πτήση για Ελλάδα. Χωρίς αυτό το QR Code δεν μπορείς να πετάξεις ή να εισέλθεις από τα χερσαία σύνορα.
Που είναι το πρόβλημα; Δεν λαμβάνεις το QR Code αμέσως μετά την συμπλήρωση της φόρμας, αλλά τα μεσάνυχτα πριν τη μέρα της πτήσης σου. Μια ψυχοφθόρα αναμονή περιμένοντας να έρθει το QR Code καθώς χωρίς αυτό δεν μπορείς να ταξιδέψεις. Αν δεν έρθει χάνεις και τον ύπνο σου μέχρι το πρωί.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να συμπληρώσεις τη φόρμα την ίδια μέρα που θα ταξιδέψεις. Αν λοιπόν σου τύχει κάτι έκτακτο και θέλεις να έρθεις άμεσα στην Ελλάδα απλά δεν μπορείς.
Επίσης το PLF δεν σου αναγνωρίζει δικαίωμα λάθους και δεν μπορείς να διορθώσεις κάτι από τη στιγμή που θα λάβεις το απαντητικό μέιλ με το QR Code.
Στα γκισέ των αεροπορικών εταιρειών έχουν συμβεί ουκ ολίγα περιστατικά από επιβάτες που στο αεροδρόμιο διαπίστωσαν πως κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταξιδέψουν.
Καθώς αυτοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες δεν μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα, αναλαμβάνουν τα τουριστικά γραφεία να το κάνουν. Όπως μας είπαν στελέχη τουριστών γραφείων «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά με την συγκεκριμένη φόρμα που ένα χρόνο μετά την καθιέρωση της θα έπρεπε να είχε βελτιωθεί και απλοποιηθεί σημαντικά. Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την αγωνία μέχρι να έρθει το QR Code. Θέλουμε να τα πούμε στους αρμόδιους να κάνουν διορθώσεις αλλά δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον που είναι υπεύθυνος για αυτή τη φόρμα».
Στο μεταξύ μέχρι πρότινος αυτή τη φόρμα PLF έπρεπε να συμπληρώσουν υποχρεωτικά και όσοι έφευγαν από την Ελλάδα για το εξωτερικό. Πριν λίγες μέρες αυτό καταργήθηκε σιωπηρώς. Χωρίς ενημέρωση αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση μέχρι να καταλάβουν οι ενδιαφερόμενοι τι συμβαίνει. Βέβαια δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ αλλά η εφημερίδα τις Κυβέρνησης δεν είναι κάτι που αγοράζεις κάθε μεσημέρι από το περίπτερο της γειτονιάς σου…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

1 Comment
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments