Με το Διεθνές Μετάλλιο της Μαδρίτης βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε αναγνώριση της «άνευ όρων υποστήριξής του» στην ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση, αλλά και στην περιοχή της Μαδρίτης, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.
Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Μαδρίτης, ο κ. Τζιτζικώστας βραβεύτηκε από την Περιφερειάρχη Isabel Díaz Ayuso, παρουσία Υπουργών και Βουλευτών της Περιφέρειας της Μαδρίτης.
Παραλαμβάνοντας το Διεθνές Μετάλλιο της Μαδρίτης, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Με το μετάλλιο αυτό τιμάτε τους ένα εκατομμύριο εκλεγμένους Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους οποίους εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, και οι οποίοι στη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Οι ίδιοι άνθρωποι, δίνουμε ακόμη και σήμερα τη μάχη όχι μόνο για να ξεπεράσει η Ευρώπη την πανδημία, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ΕΕ. Η σημερινή βράβευση αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και προσωπικά, αλλά και θεσμικά, όπως αποτελεί τιμή και για τις 300 Περιφέρειες και τους 90.000 Δήμους της Ευρώπης. Η Μαδρίτη θα είναι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου και ως μια από τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης θα πρέπει να αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα, τον οδηγό για την ανάπτυξη και την ευημερία».
Το Διεθνές Μετάλλιο της Μαδρίτης θεσπίστηκε από την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Μαδρίτης το 2017. Απονέμεται σε αρχηγούς ξένων χωρών ή επικεφαλής διεθνών οργανισμών, σε αναγνώριση του θεσμικού υπερτοπικού έργου τους.
Ο κ. Τζιτζικώστας, με την κ. Ayuso επισκέφτηκαν επίσης και το νεοανεγερθέν νοσοκομείο της Μαδρίτη, που φέρει το όνομα της νοσοκόμας Isabel Zendal και χτίστηκε μέσα σε μόλις 100 μέρες, με ευρωπαϊκούς πόρους, για να αντιμετωπίσει η περιοχή της Μαδρίτης τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού. Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις και να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments