Κείμενο- Φωτογραφία: Βάσω Τζιτζικάκη

Η περιβαλλοντική ομάδα «Εχεδώρου Φύσις» η οποία δραστηριοποιείται στο Καλοχώρι και στις γύρω περιοχές, έχει θέσει ως βασικό της στόχο την προφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και έχει δημιουργήσει ένα πολύ οργανωμένο πρόγραμμα το οποίο περιφρουρεί και σε πολλές περιπτώσεις «αναδημιουργεί» την περιοχή. Πολλές από τις δράσεις αφορούν περιπολίες για να βρεθούν αυτοί που πετούν παράνομα μπάζα στην περιοχή και έρευνες επί των μπαζών με απώτερο σκοπό να βρεθεί ο κάτοχος και να έρθει ο ίδιος να τα παραλάβει.
Μία από τις πιο δημιουργικές δράσεις τους, η οποία μάλιστα έχει δει και μεγάλη απήχηση από τον κόσμο, είναι η τοποθέτηση μεγάλων σάκων ώστε να πετούν οι επισκέπτες της λιμνοθάλασσας τα σκουπίδια τους και να βοηθούν όσοι έχουν χρόνο και διάθεση για να καθαρίσει η περιοχή από αυτά.
Η εθελοντική ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ, θέτει συνεχώς νέους στόχους με πιο πρόσφατο την αναδιαμόρφωση των σπασμένων γεφυρών του Γαλλικού για να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στους επισκέπτες στον υγροβιότοπο που είναι ένας εκ των πιο σημαντικών της χώρας μας. Επιπλέον, ο σκοπός της ομάδας πέραν της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι ο κόσμος να γνωρίσει και να αγαπήσει την περιοχή.
Έτσι, το μεθαύριο Σάββατο 17 Απριλίου στις 16:00 το απόγευμα, διοργανώνουν ποδηλατική διαδρομή στον Γαλλικό ποταμό και στην λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και καλούν όσους διαθέτουν mountain bike ή trekking να πάρουν μέρος σε αυτήν. Η διάρκεια της θα είναι περίπου δύο με δυόμιση ώρες και κατά τη διάρκεια της θα γίνεται ξενάγηση με στάσεις σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα τους για περισσότερες πληροφορίες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments