Οι τουριστικές επενδύσεις και το διεθνές ενδιαφέρον βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου Prodexpo North για την ακίνητη περιουσία στη Βόρεια Ελλάδα, που οργάνωσε η εταιρεία επικοινωνίας SGT TSOMOKOS. H Prodexpo North, το σημαντικότερο συνέδριο για την αξιοποίηση και ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη χρονιά.

Στο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου και τα επόμενα βήματα των ξενοδόχων αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο οποίος επισήμανε πως δεδομένης της ανασφάλειας που έχει δημιουργήσει η πανδημία, λίγα θα είναι τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν τον Μάϊο, ενώ τα περισσότερα προσανατολίζονται για το δεύτερο 15νθημερο του Ιουνίου καθώς τότε αναμένεται η μεγαλύτερη κινητικότητα. «Οι δυτικοευρωπαίοι, δεδομένων και των lockdowns που υφίστανται σε διάφορες χώρες, όπως πχ σε Γερμανία και Ολλανδία εκτιμάται πως θα έρθουν πιο αργά για διακοπές στη χώρα μας, ενώ οι Βαλκάνιοι θα είναι αυτοί που αναμένεται να φτάσουν πρώτοι στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ.Τάσιος.

Στη σημασία να εξάγουμε το ελληνικό προϊόν αναφέρθηκε ο Χάρης Σιγανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Zeus International, υπογραμμίζοντας πως το 50% των δραστηριοτήτων της εταιρείας πραγματοποιείται στο εξωτερικό χωρίς ωστόσο να μπαίνει, όπως είπε χαρακτηριστικά, φρένο στην Ελλάδα.

Στο πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων με απόλυτα προσωποποιημένες υπηρεσίες, στο ONOMA Hotel, αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Anatolia Hospitality υπογραμμίζοντας πως «χάρη στην τεχνολογία και στο smartphone του επισκέπτη, το ξενοδοχείο συνδέεται μαζί του και κάθε προσωπική επιθυμία μετατρέπεται σε υπηρεσία».

Για έκρηξη πεντάστερων ξενοδοχείων στην Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο Παναγιώτης Μερεκούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος, VALUES, a member of EVA. «Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 14 πεντάστερα ξενοδοχεία και ετοιμάζονται αλλά 4 – 5. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει η αντίστοιχη ζήτηση, αν υπάρχουν οι υποδομές που θα εξυπηρετήσουν τους πελάτες αυτών των ξενοδοχείων. Οι πελάτες των πεντάστερων έχουν υψηλότερες απαιτήσεις» σημείωσε ο κ. Μερεκούλιας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments