Στη Σαρδηνία αποφάσισαν να κινηθούν δραστικά κατά της τουριστικές παράνοιας κάποιων, που πληγώνει τοπία και περιβάλλον. Αναφερόμαστε στους διάφορους ανόητους που παίρνουν μαζί τους ως σουβενίρ πέτρες, κοχύλια και άμμο από τις παραλίες. Τις πηγαίνουν στο σπίτι τους για να τις πετάξουν στην πρώτη ανακαίνιση. Κάποιοι το κάνουν ακόμη και σε ιστορικούς χώρους.
Έτσι οι τουρίστες στην Ιταλία θα ελέγχονται στα αεροδρόμια και εφόσον διαπιστωθεί ότι παραβίασαν την απαγόρευση, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 3000 ευρώ, ενώ τα ευρήματα θα επιστρέφονται στις παραλίες.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο και στη χώρα μας. Παραλίες όπως τα Μαύρα βόλια στη Χίο (φώτο), τα Λαλάρια στην Σκιάθο, ή ακόμη το ηφαίστειο στη Σαντορίνη, υποφέρουν από τους ανόητους που κλέβουν πέτρες. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο παραινέσεις να μην το κάνουν τις οποίες οι προαναφερόμενοι γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους. Αν συνεχιστεί αυτή η παράνοια σε λίγο θα αλλάξει η φυσιογνωμία και η εικόνα αυτών των παραλιών που με τόση υπομονή δημιούργησε η φύση σε βάθος εκατομμυρίων ετών.
Αυστηρές χρηματικές ποινές τώρα…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments