Την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δρομολόγιο του πλοίου Smirna Di Levante που από τις 10 Οκτωβρίου συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη. Η εταιρεία Levante Ferries σε ανακοίνωση της υποστηρίζει πως το δρομολόγιο σταματά για τη χειμερινή περίοδο και θα επανέλθει στις 31 Μαρτίου.
Η αλήθεια είναι πως οι πληρότητες στο δρομολόγιο ήταν πολύ μικρές και δεν μπορούσαν να στηρίξουν τη βιωσιμότητα του. Οι πρώτες ενδείξεις για τη διακοπή του δρομολογίου ήταν πριν μερικές εβδομάδες όταν από το σύστημα κρατήσεων της Levante είχαν εξαφανιστεί τα δρομολόγια από 1 Δεκεμβρίου και μετά.
Είναι προφανές πως το δρομολόγιο δεν υποστηρίχθηκε όσο θα έπρεπε από τις μεταφορικές εταιρείες της Τουρκίας. Από το 2012 που ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης ο σκοπός ήταν τα τουρκικά φορτηγά να βγαίνουν στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίζουν στην Ευρώπη αποφεύγοντας τα σύνορα στους Κήπους του Έβρου. Προφανώς αυτό δεν συνέβη, ενώ η υπόλοιπη κίνηση (επιβατική, τουριστική κλπ) ανάμεσα στις δυο πόλεις είναι πολύ μικρή για να στηρίξει το δρομολόγιο.
Η εταιρεία έχει τώρα τέσσερις μήνες μπροστά της για να κάνει στη Σμύρνη τις επιβεβλημένες προωθητικές κινήσεις και επαφές, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Τουρκικών μεταφορικών εταιρειών αλλά και των τουριστικών γραφείων της περιοχής.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments