Ικανοποιητική έως εξαιρετική είναι η κίνηση στα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης εν όψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα μετά από αυτά του 2019, χωρίς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία. Ο κόσμος έχει διάθεση να ταξιδέψει και ήδη έχει κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πακέτων της χριστουγεννιάτικης περιόδου.
Όπως μας είπε ο Βαγγέλης Μπιβολάρης υπεύθυνος σχεδιασμού και εκτέλεσης των προγραμμάτων στον Τουριστικό Οργανισμό Ζορπίδη «ως εταιρεία έχουμε φτάσει ήδη στα επίπεδα του 2019 και πιστεύω πως το ίδιο καλά πηγαίνει όλη η αγορά. Η ροή των κρατήσεων ξεκίνησε νωρίς και αν συνεχιστεί έτσι μέχρι το τέλος, τότε θα πάμε καλύτερα από το 2019. Ο κόσμος έχει αρχίσει να κλείνει νωρίς τις εκδρομές του και δεν περιμένει την τελευταία στιγμή. Τα πακέτα που ζητούνται περισσότερο είναι τα ακριβότερα κάτι που μας εκπλήσσει ευχάριστα».
Σ΄ αυτό συμφωνεί και ο Χρήστος Παπαδόπουλος του Athos Hellas που δεν κρύβει την ικανοποίηση του από την μέχρι στιγμής κίνηση. «Μα εκπλήσσει ο κόσμος ευχάριστα. Κλείνει νωρίς και ζητά τα ακριβότερα πακέτα που περιλαμβάνουν απευθείας αεροπορική μετάβαση και από την γκάμα των ξενοδοχείων που του προτείνουμε διαλέγει τα ακριβότερα. Ήδη συζητάμε με τους συνεργάτες μας να δρομολογήσουμε δυο επιπλέον πτήσεις τσάρτερ (πάντα με την Aegean) καθώς οι θέσεις στις υπάρχουσες πτήσεις έχουν ήδη εξαντληθεί».
Αντίθετα ο Πασχάλης Γερεμπακάνης του Grecos.gr Travel χαρακτηρίζει τη κίνηση περισσότερο συμπαθητική και λιγότερο ικανοποιητική. Όπως μας είπε «αρκετός κόσμος θα ταξιδέψει με τα τουριστικά γραφεία αλλά είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με αυτούς που συνολικά θα ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα. «Οπότε τα τουριστικά γραφεία πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα για να φέρουμε περισσότερο κόσμο στα γραφεία μας από αυτούς που ταξιδεύουν μόνοι. Τα πακέτα είναι ακριβότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές λόγω του ενεργειακού κόστους. Γι΄αυτό μικρότερη θα είναι η κερδοφορία μας καθώς απορροφούμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτή την αύξηση».
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την κίνηση των Χριστουγέννων είναι ο Βελισσάριος Χωρινός από το Mentor Travel Specialist. Είναι τα πρώτα μας Χριστούγεννα ως Mentor και η κίνηση είναι πολύ καλή. Αν συνεχιστεί έτσι, τότε το επόμενο δεκαήμερο θα έχουν εξαντληθεί όλα τα αεροπορικά πακέτα που είναι πρώτα σε ζήτηση. Πολύ καλά πάνε επίσης και τα ειδικά πακέτα που δημιουργήσαμε για οικογένειες με μικρά παιδιά με παρουσία παιδαγωγού που απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά στον προορισμό. Ο κόσμος αναζητά καινούργια πράγματα και του τα δίνουμε».

Οι προορισμοί που κυριαρχούν στα προγράμματα των τουριστικών γραφείων για τη φετινή εορταστική περίοδο είναι αυτοί της Κεντρικής Ευρώπης με την Βιέννη να πρωτοστατεί, την Πράγα και την Βουδαπέστη αλλά και η Δυτική Ευρώπη με το Παρίσι, το Λονδίνο, την Αλσατία και τη Γερμανία.
Τα πιο οικονομικά πακέτα περιλαμβάνουν οδικές εκδρομές σε βαλκανικές πρωτεύουσες (Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σόφια) ενώ συγκρατημένη είναι η ζήτηση για την Κωνσταντινούπολη λόγω των τελευταίων τραγικών γεγονότων στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ.
Από τα μακρινά ταξίδια η Νέα Υόρκη είναι αυτή που ζητείται περισσότερο ενώ οι Μαλδίβες ακολουθούν, γι΄αυτούς που θέλουν να κάνουν Χριστούγεννα με το μαγιό τους.
Γενικότερα στα προγράμματα των τουριστικών γραφείων υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα οργανωμένων εκδρομών για όλα τα γούστα και όλες τις οικονομικές δυνατότητες.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments