Σε δυο μέρες ξεκινά η φετινή Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται για 85η φορά. Η περσινή έκθεση ματαιώθηκε λόγω κορωνοϊού ενώ η φετινή διοργανώνεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Θα λειτουργεί τα σαββατοκύριακα από τις 10πμ και τις καθημερνές από τις 4μμ. Ωστόσο μεθαύριο Σάββατο όπως και κάθε πρώτο Σάββατο η περιοχή γεμίζει με διαδηλωτές, δυνάμεις ασφαλείας και ανθρώπους της εξουσίας, οπότε ο απλός κόσμος δεν πλησιάζει.
Αν και η φετινή ΔΕΘ έχει μικρότερα μεγέθη σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή, τα ξενοδοχεία της πόλης θα είναι σχεδόν γεμάτα εκείνες τις μέρες και η κίνηση στο κέντρο της πόλης θα είναι ζωηρή.
Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει πέντε ευρώ αν επισκεφτείτε την έκθεση από τις 4μμ έως 6μμ και εφτά ευρώ αν επισκεφτείτε την έκθεση μετά τις 6μμ ή το σαββατοκύριακο. Υπάρχουν και εκπτωτικά εισιτήρια για παιδιά και οικογένειες.
Ωστόσο το εισιτήριο από μόνο του δεν αρκεί για να σας επιτραπεί η είσοδος καθώς θα πρέπει να έχετε μαζί σας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Οι εργαζόμενοι στα περίπτερα και οι δημοσιογράφοι μπορούν να μπαίνουν και με αρνητικό ράπιντ τεστ.
Στην έκθεση παίρνουν μέρος πάνω από 900 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες από 15 χώρες (Κύπρος, Βιετνάμ, Αρμενία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Ρουμανία, Ιταλία, Ρωσία, Σερβία, Μάλτα, Βουλγαρία και Γερμανία). Ωστόσο απουσιάζουν εκθέτες από χώρες της Ασίας (Ινδία και Κίνα) καθώς τα ταξίδια από εκεί είναι δύσκολα λόγω των περιορισμών. Αποτελούν όμως απώλεια για την φετινή ΔΕΘ καθώς οι εκθέτες από Ινδία και Κίνα πουλούσαν στην έκθεση ρούχα και αξεσουάρ προσελκύοντας πολύ κόσμο.
Συναυλίες θα γίνουν, όχι όμως σε ανοιχτό χώρο έτσι πως τις ξέραμε και συγκέντρωναν δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Θα γίνουν μέσα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με συγκεκριμένο αριθμό θεατών που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.
Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
Δευτέρα 13/9: Monie – Monie Conniente και Διογένης Διδασκάλου
Τρίτη 14/9: Γιάννης Ζουγανέλης – Αλκιβιάδης Κωνσταντινόπουλος
Τετάρτη 15/9: Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη με Βασίλη Λέκκα και Δημήτρη Μπάση
Πέμπτη 16/9: Πασχάλης
Παρασκευή 17/9: Swingin’Cats

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments