Με θέμα τη νησιωτικότητα και τη σημασία της πολιτιστικής διαφορετικότητας, η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα είχαν δυναμική παρουσία στο Διεθνές Συνέδριο – Έκθεση, Global Island Cultural Diversity Forum 2022 (GICDF), στη Ν. Κορέα. Οι φορείς που ανέλαβαν τη συμμετοχή στα δύο περίπτερα της έκθεσης που λειτουργούσε παράλληλα με το συνέδριο, ήταν: η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. – Rhodes Welcome, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η ΕΠΟΤ -Tourism Think Tank που συντόνισε το έργο.
Τα πολιτιστικά, ιστορικά και νησιωτικά χαρακτηριστικά της Ρόδου παρουσίασε στις εργασίες του συνεδρίου, το μέλος της ΕΠΟΤ Δρ. Μιχάλης Τοανόγλου με αναφορά στο παράδειγμα του χωριού Ασκληπιείο το οποίο βραβεύθηκε ως “Excellent Village Destination” στο “World Rural Tourism and Sustainable Development Conference” το 2021.
Δύο μεγάλα περίπτερα, το ένα για την προβολή του προορισμού Ρόδος – Δωδεκάνησα και το άλλο για τη γνωριμία της τοπικής γαστρονομίας – της Κουζίνας του Αιγαίου, έδωσαν πολύ παραστατικά τη γνωριμία με τα νησιά, τις ασχολίες των κατοίκων, τα κεράσματα, τις γεύσεις κλπ. Στο περίπτερο, δύο αγγλόφωνοι Κορεάτες φοιτητές του Πανεπιστημίου Jeonju πρόσφεραν υλικό και παρείχαν πληροφορίες στους επισκέπτες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments