Στην διεθνή έκθεση τουρισμού WTM 2021 στο Λονδίνο, έδωσε το παρών ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) μαζί με συμμετοχές από επαγγελματίες της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Το κλίμα -κατά τη διάρκεια των 3 ημερών που διήρκησε η έκθεση ήταν πολύ θετικό για την Ελλάδα παράλληλα με τη διάθεση για δια ζώσης επαφές των μεγάλων ΤΟ, των αεροπορικών εταιρειών και των συνεργατών στην Αγγλική αγορά.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο πρόεδρος του ΤΟΧ, Γρηγόρης Τάσιος συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών Jet2.com, EasyJet και British Airlines και τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili, ο οποίος και προσκλήθηκε να επισκεφτεί τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη το Μάϊο του 2022. Μετά τις συναντήσεις, ο κ. Τάσιος δήλωσε ότι: «Η επανατοποθέτηση της Χαλκιδικής στην Αγγλική αγορά θέτει ως προτεραιότητα τα άκρα της τουριστικής σεζόν (χαμηλή περίοδο) και σε συνδυασμό με τις νέες πτήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία, να προσελκύσουμε Βρετανούς σε περισσότερα καταλύματα που θα στηρίξουν την οικονομία της Χαλκιδικής σε σεζόν 180 ημερών».
Στην προκαθορισμένη συνάντηση των στελεχών του ΤΟΧ με εκπροσώπους της Jet2Holidays επιβεβαιώθηκε το αισιόδοξο κλίμα για το 2022 από το ποσοστό των προ-κρατήσεων να κυμαίνεται στο 18%, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο του 2019. Επίσης, η κα. Sandy Winn, εκπρόσωπος της LoveHolidays, το 4ο μεγαλύτερο σε μέγεθος ταξιδιωτικό πρακτορείο, δήλωσε ότι η Χαλκιδική είναι -σύμφωνα με τις πωλήσεις της εταιρείας- ο πιο ανερχόμενος προορισμός στην Ελληνική αγορά από το 2018 με ετήσια αύξηση στο 10%.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments