Πλημμύρησε Ελλάδα η τουριστική έκθεση Borsa Internazionale del Tursimo / BIT, που ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες στο Μιλάνo και ο ιταλικός τύπος χαρακτηρίστε ως την μεγάλη ανάκαμψη του τουρισμού.
Το ελληνικό σταντ ήταν σε κεντρικό σημείο του περιπτέρου “World” και ανέδειξε προορισμούς “slow tourism” με σκοπό να προβάλλει την εμπειρία του ταξιδιού με θέματα όπως : κουλτούρα, φύση και γαστρονομία.
H Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ήταν για πρώτη φορά στο Μιλάνο ενώ Κεφαλονιά, Iόνια νησιά με την ΠEΔΙΝ και Κεντρική Μακεδονία είναι εκθέτες τα τελευταία χρόνια.
Στα πλαίσια της ελληνικής παρουσίας διοργανώθηκε στην έκθεση workshop b2b με Έλληνες ξενοδόχους: GRECOTEL HOTELS & RESORTS, DOMES RESORTS, VOULGARIS HOSPITALITY GROUP, MEDITERRANEAN VILLAGE HOTEL & SPA, RAMADA PLAZA BY WYNDHAM THRAKI, DRAMA HOTEL ASSOCIATION καθώς και η αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS.
Σημείο αναφοράς στην έκθεση ήταν η συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από ελληνικής πλευράς με την Περιφέρεια Τοσκάνης και την TOSCANA Promozione Turistica για την παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ Τοσκάνης και ελληνικών Περιφερειών μεταξύ αυτών την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Παραβρέθηκε πλήθος επισήμων και εκπροσώπων φορέων.
Aκολούθησε η παρουσίαση του Ετρουσκικoύ-Ελληνικoύ συμποσίου με την συνάντηση δύο πολιτισμών που είναι γεωγραφικά απομακρυσμένοι αλλά κοντά στην ουσία, με την παρουσίαση του Ετρουσκικό-Ελληνικού μενού από την Ιταλίδα σεφ Mariella Lencioni, την Ελληνίδα σεφ Γιώτα Κουφαδάκη, την Μαρίνα Γαλιατσάτου, παραγωγό ελαιόλαδου από την Κεφαλονιά και των προϊόντων από την Θράκη – THRAKIPEDIA ΚΟΙΝΣΕΠ χορηγίας της Violetta Sistrini. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ένωση GIST / Stampa Turistica Italiana και την RAI radio & tv.,
Σημαντική στιγμή κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν όταν η σοπράνος Carmen Lopez από την Ακαδημία Mascagni /Livorno ερμήνευσε την “Cavalleria Rusticana “ στην μνήμη της Μαρίας Κάλλας, καθώς το 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης σοπράνο.
Την ελληνική παρουσία στην BIT συντόνισε η Ελένη Σαρηκώστα

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments