Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Η Royal Jordanian Airlines, η εθνική αεροπορική εταιρεία της Ιορδανίας, συμμετείχε στην 36η Philoxenia και μας παρουσίασε την χώρα δείχνοντάς μας τα όμορφα μέρη της καθώς και τα αεροσκάφη της.
Σε μία σύντομη παρουσίαση «πετάξαμε» στην Ιορδανία που βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα από την Ελλάδα αεροπορικώς. Με μακραίωνη ιστορία, τρομερές τοποθεσίες και αξιοθέατα, η Ιορδανία έχει αναπτύξει διάφορα είδη τουρισμού. Μεταξύ άλλων προσελκύει γκρουπ θρησκευτικού ενδιαφέροντος αφού είναι ιδιαίτερα γνωστή για το σημείο της βάφτισης του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό.
Η Πέτρα, ένα αξιοθέατο τεράστιας ιστορικής σημασίας δεσπόζει εκεί και μας υπόσχεται βεδουίνους να τραγουδούν μες την έναστρη νύχτα. Όλα αυτά είναι εύκολο να προσεγγιστούν μέσω Αθηνών, με τιμές πολύ κοντά σε αυτές που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Τέσσερις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή είναι προγραμματισμένες οι πτήσεις από και προς Ιορδανία. Βέβαια, η πανδημία έπληξε ιδιαίτερα την αεροπορική βιομηχανία, παρόλα αυτά η Royal Jordanian Airlines παραμένει αισιόδοξη καθώς η χώρα μας υπέγραψε πρόσφατα τουριστική και οικονομική συμφωνία με το Βασίλειο της Ιορδανίας και ελπίζει μέσω αυτής να μειωθούν και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που υπάρχουν εξαιτίας της κορωνοιού.
Την παρουσίαση έκαναν ο Δημήτρης Λαζαρίδης εκ μέρους του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας και ο Zakaria Abbadi, διευθυντής των Ιορδανικών Αερογραμμών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments