Σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με Βρετανούς τουριστικούς παράγοντες και σημαντικούς εκπροσώπους Τύπου πραγματοποίησε αποστολή του Δήμου Αριστοτέλη (Ανατολική Χαλκιδική) στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου WTM. επιλέγοντας φέτος την προώθηση του Zorba the Greek project, το οποίο ξεδιπλώνει την 22χρονη ιστορία του καζαντζακικού ήρωα Αλέξη (Γιώργου) Ζορμπά στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης, Νίκος Αυγερινός, η Σύμβουλος Τουρισμού Μαρία Πάππα και η εξωτερική συνεργάτης του Δήμου, υπεύθυνη για τη βρετανική τουριστική αγορά Κατιλένα Alpe προέβησαν σε επί μέρους παρουσιάσεις του project, απευθυνόμενοι σε Βρετανούς δημοσιογράφους, bloggers και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων θεματικού τουρισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα ο Αλέξης (Γιώργος) Ζορμπάς εργάσθηκε στις υπόγειες στοές του Μάδεμ Λάκκου, δημιουργώντας στο Παλαιοχώρι πολυμελή οικογένεια. Εκεί έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία, ενώ λίγο πιο κάτω – στο Άγιον Όρος – συνάντησε για πρώτη φορά το Νίκο Καζαντζάκη, ο οποίος αργότερα έστησε επάνω του το διάσημο μυθιστόρημα.
Ακολουθώντας «τα βήματα» του Αλέξη Ζορμπά στην Ανατολική Χαλκιδική, ο Δήμος Αριστοτέλη δημιουργεί σημείο ιστορικής αναφοράς και μνήμης σε οικία στο κέντρο του Παλαιοχωρίου, όπου η ψηφιακή απεικόνιση των συνηθειών του διάσημου Έλληνα θα επιτρέπει στον επισκέπτη να ενημερώνεται και να «συνομιλεί» μαζί του. Επιπρόσθετα, ο Δήμος δημιούργησε γύρω από το συγκεκριμένο σημείο περιπατητικές και ποδηλατικές υποδομές, συνδέοντας την ιστορία με τη φυσιολατρία: οι διαδρομές οδηγούν περιπατητές, ποδηλάτες και φυσιολάτρες σε μονοπάτια στα δάση του Παλαιοχωρίου, του Νεοχωρίου και της Στρατονίκης. Πρόκειται για διαδρομές στο Αριστοτελικό Όρος, που ο Ζορμπάς ακολουθούσε, προκειμένου να αναταθεί ή να μεταβεί στην εργασία του.
«Το 2024 η Ανατολική Χαλκιδική αναμένεται να υποδεχθεί χιλιάδες Βρετανούς επισκέπτες» λέει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. «Με τη JET2 να έχει συμβολαιοποιήσει σημαντικές τοπικές συνεργασίες, με το Sunvil, τους Ramblers και άλλα μικρότερα γραφεία να βρίσκονται σε διαδικασία εμπλουτισμού του καταλόγου τους με νέα καταλύματα, ακολουθούμε την επιτυχημένη εθνική πορεία του τουρισμού, δημιουργώντας συνεχώς νέα τουριστικά προϊόντα, άρα νέες ευκαιρίες προώθησης».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments