Σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης και των Βαλκανίων συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το περασμένο χρονικό διάστημα συνεχίζοντας τη στοχευμένη προσπάθειά της για την προβολή και την ανάδειξη της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διεθνή τουριστική έκθεση “FERIE FOR ALLE 2023”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χέρνινγκ της Δανίας, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της στη σκανδιναβική τουριστική αγορά.
Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε και στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Targul de Turism (TTR) 2023”, η οποία στο Βουκουρέστι και αποτελεί μία από τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού των Βαλκανίων.
Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού “TRAVEL-UTAZAS BUDAPEST 2023” που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2023 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.
Η Ελλάδα είναι δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός για τους Ούγγρους, καθώς το 2022 επισκέφθηκαν περίπου 280.000 τουρίστες από την Ουγγαρία οργανωμένα τη χώρα μας, ενώ στο σύνολο επισκέφτηκαν την Ελλάδα πάνω από 400.000 τουρίστες.
Τέλος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε και στη διεθνή έκθεση τουρισμού “INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM (IFT) 2023” που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2023 στο Βελιγράδι της Σερβίας.
Σε δηλώσεις του σχετικά με την παρουσία της ΠΚΜ στις παραπάνω εκθέσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος σημείωσε ότι «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιμένει στην προσέγγιση νέων αγορών-στόχων της Ευρώπης με επισκέπτες που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν πολλές μορφές τουρισμού και διαθέτουν υψηλό προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια των πολυήμερων διακοπών τους, αλλά συνεχίζει την προβολή της και στην αγορά των Βαλκανίων, που αποτελεί μία σταθερά για την Κεντρική Μακεδονία και μία δυναμική αγορά για προσέλευση τουριστών 365 μέρες τον χρόνο, στοχεύοντας τόσο στην αναβάθμιση των επισκεπτών της περιοχής μας όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενδυνάμωση του οδικού τουρισμού».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments