Το υδατοδρόμιο Πάτρας είχε ήδη αδειοδοτηθεί με το Ν.4146/13 από το Μάιο του 2017 κατόπιν συνεργασίας του «Οργανισμού Λιμένος Πατρών Α.Ε.» με την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια». Σήμερα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από την αρμόδια Επιτροπή Υδατοδρομίων ώστε να επικαιροποιηθεί η Άδεια σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο Ν.4663/20. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του Υδατοδρομίου Πατρών, η Επιτροπή Υδατοδρομίων μέλη της οποίας είναι στελέχη της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επίσης κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας που διενήργησε ο «Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε» έχει επιλεγεί ως Φορέας λειτουργίας του Υδατοδρομίου Πάτρας η μικτή εταιρεία «Υδατοδρόμιο λιμένος Πατρών ΙΚΕ» στην οποία πλειοψηφών εταίρος είναι η «Ελληνικά Υδατοδρόμια».
Η εταιρεία “GRECIAN AIR SEAPLANES”, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης Πιστοποιητικού Κοινοτικού Αερομεταφορέα (AOC) για πτήσεις υδροπλάνων, έχει συμπεριλάβει την Πάτρα στο δίκτυο προορισμών που θα εξυπηρετεί προγραμματίζοντας να την συνδέει με τα νησιά του Ιονίου, με παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, με νησιά του Αργοσαρωνικού και άλλα νησιά όπου θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια.
Ενδεικτικά οι χρόνοι πτήσεων με Υδροπλάνο από το Υδατοδρόμιο της Πάτρας θα είναι:
-Προς την Αθήνα 45 λεπτά
-Προς την Κέρκυρα 55 λεπτά
-Προς τις Σπέτσες 42 λεπτά
-Προς την Πύλο 38 λεπτά
-Προς την Κεφαλονιά 28 λεπτά

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments