Η Ελλάδα παραμένει σταθερά ανάμεσα στους τρεις δημοφιλέστερους προορισμούς που επιλέγουν οι Βέλγοι για τις φετινές διακοπές τους με αεροπλάνο, σύμφωνα με την TUI Βελγίου, με τις πωλήσεις να εμφανίζονται μάλιστα ισχυρότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα παρουσιάζεται σημαντικά ενισχυμένο συγκριτικά με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.
Οι διαπιστώσεις αυτές προέκυψαν από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon des Vacances 2023, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και στη Διεθνή Έκθεση για τον θαλάσσιο τουρισμό BOOT 2023, που διοργανώθηκε στο Ντίσελντορφ.
Ειδικότερα, στην 64η Έκθεση Salon des Vacances 2023 ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 200 τ.μ. και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, τον Δήμο Ρόδου, τον Οργανισμό Προβολής Χαλκιδικής, την Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Το ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την Ελλάδα διαπιστώθηκε σε όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επαγγελματίες της αγοράς και τους tour operators, που σημείωσαν την αύξηση που παρουσιάζεται στις προκρατήσεις για το 2023.
Επιπλέον ο ΕΟΤ συμμετείχε σε μία εκ των τριών θεματικών της έκθεσης που αφορούσε στη γαστρονομία, διοργανώνοντας καθημερινά cooking shows, με στόχο την ανάδειξη των μοναδικών γεύσεων και προϊόντων της ελληνικής γαστρονομίας.
Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Τ.Ο. ΤUI Belgium δείχνει ότι το 59% των Βέλγων σκοπεύει να πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο ταξίδια αναψυχής το 2023. Η μέση δαπάνη ανά άτομο για αεροπορικό ταξίδι ανέρχεται σε €1,330 καταγράφοντας αύξηση 8% σε σύγκριση με το 2019. Ιδιαίτερα δε σημαντική είναι η αναβίωση της πρόωρης περιόδου κρατήσεων (early booking), καθώς μετά την πανδημία οι περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν τις last minute κρατήσεις.

O EOT στη Διεθνή Έκθεση BOOT 2023 του Ντίσελντορφ…

Στη Διεθνή Έκθεση BOOT 2023 του Ντίσελντορφ, τη σημαντικότερη έκθεση παγκοσμίως για τον θαλάσσιο τουρισμό, ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 80 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους Κέας και Σκιάθου, καθώς και τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ).
Στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν αναλυτικές παρουσιάσεις των ελληνικών προορισμών που συμμετείχαν, με έμφαση στα επισκέψιμα ιστορικά ναυάγια που βρίσκονται στην περιοχή τους. Ακόμα, στο περίπτερο του ΕΟΤ διοργανώθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις με εκπροσώπους της γερμανικής αγοράς με έδρα το Ντίσελντορφ, καθώς και συνεντεύξεις με τους εκπροσώπους των συνεκθετών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments