Δυναμική θα είναι η παρουσία της Ελλάδος και στην φετινή έκθεση τουρισμού του Μιλάνου, την ΒΙΤ, που ξεκινά την προσεχή Κυριακή 12 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Με ένα περίπτερο μεγαλύτερο από πέρσι και τεχνολογικά πιο καινοτόμο, η Ελλάδα φιλοδοξεί να είναι πρωταγωνιστής σημαντικών εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων και θα προτείνει πρωτοβουλίες που αφορούν την ψυχοφυσική ευεξία, το food & wine, τον ποδηλατικό τουρισμό, τα νέα μουσεία, τη διαδρομή στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, νέους προορισμούς, για μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες όλο το χρόνο.
Από ελληνικής πλευράς στην έκθεση συμμετάσχουν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων – Κεφαλονιά, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, η Skyexpress, η Olympia land, ξενοδοχεία από Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κρήτη, Δράμα, Πιερία, Αλεξανδρούπολη , Κεφαλονιά & Ιθάκη.
Στη συγκεκριμένη έκθεση σημαντική μέρα για το ελληνικό περίπτερο θα είναι η Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου καθώς θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Μιλάνο Νικόλαου Σάκκαρη και εκπροσώπων τουριστικών και άλλων φορέων Ελλάδας και Ιταλίας.
Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου όπου θα ανακοινωθεί επίσημα η συνεργασία μεταξύ της Τοσκάνης και της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, μια συνεργασία στην οποία θα πρωταγωνιστούν γυναίκες του τουρισμού. Επίσης θα γίνει παρουσίαση του Ετρουσκικού -Ελληνικού συμποσίου για τη συνάντηση δύο πολιτισμών που είναι γεωγραφικά απομακρυσμένοι αλλά επι της ουσίας κοντά.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει γαστρονομική εκδήλωση στο περίπτερο της Τοσκάνης: θα συναντηθούν η Ιταλίδα σεφ Mariella Lencioni και η Ελληνίδα σεφ Γιώτα Κουφαδάκη με την Μαρίνα Γαλιατσάτου, παραγωγό ελαιόλαδου από την Κεφαλονιά. Θα ετοιμάσουν ένα Ετρουσκικό-Ελληνικό μενού. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την ένωση GIST / Stampa Turistica Italiana και την RAI radio & tv.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Μιλάνο είναι η μεγαλύτερη πύλη εξόδου για τους Ιταλούς και Ελβετούς τουρίστες προς την Ελλάδα. Tα τρία αεροδρόμια της Λομβαρδίας/Μιλάνο σε συνδυασμό με τις κύριες πόλεις/ αεροδρόμια του βορρά που συνδέονται με 20 ελληνικούς προορισμούς, μαζί με τις νέες πτήσεις της SKY EXPRESS που συνδέουν το Μιλάνο με την Αθήνα πέντε φορές την εβδομάδα, κάνουν την τουριστική έκθεση BIT, τη μεγαλύτερη βιτρίνα για τον Ελληνικό τουρισμό.
Αντιπρόσωπος της τουριστικής έκθεσης Bit στην Ελλάδα είναι η Ελένη Σαρηκώστα ειδικός σε θέματα τουριστικού μάρκετινγκ.
Το περίπτερο της Ελλάδα θα βρίσκεται στο HALL 4, STAND C83 – D84-86

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments