Ανεβάζει ρυθμούς η 87η ΔΕΘ και καλεί τον κόσμο να την επισκεφθεί και να ανακαλύψει τον πολύπτυχο χαρακτήρα της, που συνδυάζει την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία, αλλά και την αναψυχή. Μάλιστα, απόψε στις 21:30 ξεκινούν τα Music Events Live στο Τόξο της ΧΑΝΘ, με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να ανεβαίνει πρώτη στη σκηνή.
Για την ευκολότερη περιήγησή τους στην 87η ΔΕΘ οι επισκέπτες έχουν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους την εφαρμογή HELEXPO App, αποκτώντας με μερικά κλικς πρόσβαση σε περίπτερα, εκθέτες, εκθέματα και παράλληλες εκδηλώσεις, ώστε να μην χάσουν καμία από τις εμπειρίες της έκθεσης. Μέσω δε του χάρτη «Πώς θα πάω πού» της εφαρμογής μπορούν να αναζητούν τα εκθέματα που τους ενδιαφέρουν και να τα εντοπίζουν σε λίγα, ψηφιακά βήματα. Για να κατεβάσει κανείς την εφαρμογή, που είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρκεί να επισκεφθεί το ακόλουθο link: https://services.helexpo.gr/mobile/ .
Σήμερα στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ ξεκινά και το Τουρνουά ποδοσφαίρου ΔΕΘ (5Χ5) με κεντρικό μήνυμα «Όχι στη βία», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Α.Σ. Πανόραμα. Από τις 19:00 έως τις 21:00 θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ Ακαδημιών της Θεσσαλονίκης, παιδιών ηλικίας 8-12 ετών.
Καθημερινά, από τις 17:00 έως τις 21:00, στο περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας Βουλγαρίας, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Σήμερα το κουαρτέτο εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Σόφιας και το Ballet Arabesque θα δώσουν τον τόνο.
Σημαντική κινητικότητα παρουσιάζει και το θεματικό αφιέρωμα Akademia στο περίπτερο 14, που έχει μετατραπεί σε σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας. Χθες το απόγευμα μάλιστα, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν συνάντηση και συζήτηση/panel σε πρυτανικό επίπεδο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το Technical University-Sofia, με την ευκαιρία και της συμμετοχής της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας, ενώ υπεγράφη συμφωνία ακαδημαϊκής συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων.
Κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας Instagram «Τα click που ΔΕΘες να ξεχάσεις!» και να κερδίσουν δύο αεροπορικά εισιτήρια. Τα βήματα είναι απλά: ανεβάζουν στο Instagram τη στιγμή που ΔΕΘέλουν να ξεχάσουν από την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, βάζουν hashtag #TIF87th και κάνουν tag το @tif_helexpo. Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα 𝐋𝐢𝐤𝐞𝐬 θα κερδίσει 2 αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments